NyheterTävlingar

Danskt i täten i Dubai Desert Classic

Att påstå att dansken Joachim B. Hansen gillar att spela golf i Dubai är verkligen ingen överdrift. Han vann AVIV Dubai Championship i november förra året, veckan efter kom han nia i tourfinalen DP World Tour Championship och med 65 slag på den första rundan tog han ledningen i Slync.io Dubai Desert Classic.

Hansen leder med ett slag före Justin Harding som befann sig på det 18:e hålet på Emirates GC när spelet bröts för mörker. Sergio Garcia, som vann här 2017, delar tredjeplatsen med landsmannen Pablo Larrazabal, Andrea Pavan, Tommy Fleetwood, veteranen Thongchai Jaidee och Fabrizio Zanotti.

– Jag höll bollen i spel hela dagen idag och puttade fantastiskt bra. Trots att greenerna är ganska nya är de är bra och supersnabba, så helt lätt var det inte, sa Hansen efteråt.

– Det var lite synd att det inte var fler tävlingar i slutet av förra året när jag prickade toppformen. Men allt känns fortfarande bra och mitt självförtroende blir allt bättre.

Fjolårets vinnare av Race to Dubai, Collin Morikawa ledde länge på förmiddagen men en trist avslutning med tre bogeys på de sista fyra hålen förde ner amerikanen till fyra under par. En score han delar bland annat med världsfemman Viktor Hovland.

Sergio Garcia inledde med en bogeyfri 67-runda på Emirates GC.

42-årige Garcia har spelat bra i Dubai Desert Classic många gånger och vann tävlingen 2017 och kan banan utan och innan. Spanjoren inledde årets upplaga med en bogeyfri 67-runda.

– Jag spelade bra idag. Jag träffade många greener idag och de jag missade kunde jag rädda par med bra chippar och puttar. Det är en riktigt fin golfbana och alltid med bra väder och det känns som ett trevligt ställe att börja året på. Det är alltid kul att komma tillbaka hit.

Världsfemman Viktor Hovland gick runt på 68 slag och var nöjd med sin inledningsrunda.

– Det var en bra dag på golfbanan men jag önskar att jag kunde ha utnyttjat några av de lättare hålen lite bättre. Självklart skulle jag älska att nå platsen som nummer ett i världen, men jag kommer att ha kul med det här spelet oavsett om det händer eller inte. Det handlar mer om att spela bra och försöka vinna tävlingar och om det kommer så kommer det, och om inte så är jag säker på att jag kommer att vara nöjd oavsett, menade norrmannen.

Bäste svensk efter det första varvet på Emirates Golf Club är Joakim Lagergren med 69 slag, tre under par. Henrik Stenson hade en bra runda på gång men avslutade tyvärr sämre med bland annat en dubbelbogey på sitt sista hål.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Dubai.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights