GolfpärlorNyheter

De bästa golfbanorna enligt golfare

Företaget Leading Courses grundades 2007 för att hjälpa golfare att hitta och spela golfbanor över hela världen som passar just för dem och även för att identifiera dolda pärlor i varje land. Sidan har 400 000 besökare varje månad där besökarna skriver recensioner om golfbanor över hela världen. Man kan även boka och reservera starttider på golfbanor i många europeiska länder.

The Golfers Choice

2013 började man med Golfers Choice Ranking i Holland där företaget startades och den rankingen har sedan dess vuxit för varje år. Nyligen släpptes årets Golfers Choice Ranking där användarna har rankat de bästa anläggningarna i åtta kategorier i 15 olika länder. Hela rankingen är baserad på alla recensioner som görs på hemsidan vilket gör den till den mest transparanta i golfvärlden.

Klassiska Real Club Valerrama är med i toppen av Golfers Choice Spanien. Foto: Real Club Valderrama.

Golfers Choice Ranking bygger på recensioner och betyg från Leading Courses användare. Det är helt enkelt golfarnas egna ranking. Man tittar dock inte bara på själva golfbanan utan hänsyn tas även till vilket intryck klubben ger sina gäster, banans kondition, prisvärdhet och mycket annat. Varje gång en golfare skriver en recension om sin upplevelse ombeds att ge betyg från 1 till 10 i nio olika kategorier.

Leading Courses har skapat en algoritm som beräknar ett viktat medelvärde baserat på poängen som ges för var och en av dessa kategorier. Denna algoritm tar också hänsyn till hur nyligen en golfspelare har spelat klubben, hur pass fullständig recensionen är och antalet gånger användaren har recenserat banan tidigare.

De bästa golfbanorna i 15 länder

När en golfklubb har samlat ihop en tillräcklig mängd recensioner och poäng är de berättigade att kvalificera sig för rankingen. För att se till att betygen förblir relevanta, devalveras recensionerna med tiden. Rankingen släpps endast i länder där Leading Courses har tillräckligt många recenserade banor för att skapa en tillförlitlig jämförelse.

Läckra Secret Valley Golf Resort på Cypern. Foto: Jacob Sjöman

Detta är det elfte året som Leading Courses publicerar Golfers’ Choice Rankningar. Det finns rankningar i 15 länder och 10 kategorier totalt i år. Två nya och spännande kategorier är Bästa omgivning och Bästa restaurang.

Det finns en skillnad mellan bedömningen av golfklubbar och golfbanor. När vi talar om de bästa golfklubbarna innebär det hela bilden: allmänt intryck, banan, underhåll, gästfrihet och så vidare. Detta är de golfklubbar som verkligen sticker ut från mängden och som kryssar i alla rutor.

När det gäller den bästa golfbanan menas endast betyget på banan. Självklart har betyget på golfbanan stor betydelse för golfklubbens helhetsbetyg.

Klicka här för att komma till vinnarna i Golfers Choice-rankingen!

Ingen ranking i Sverige

Du kanske undrar varför Leading Courses inte har någon ranking i Sverige eller i de andra  skandinaviska länderna. Den enkla anledningen är att rankingen i Sverige inte är pålitlig nog att ge goda råd till andra golfare. För att säkerställa att Sverige finns med i The Golfers Choice inom en snar framtid bjuder nu Leading Courses in alla svenska golfare att skriva recensioner om banorna i Sverige eller något annat land de har spelat i. Då har man även chansen att vinna fina priser varje månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights