NyheterTävlingar

Nyholm i delad ledning på Korn Ferry Tour

De svenska spelarna på Korn Ferry Tour, Pontus Nyholm och Tim Widing imponerar stort när touren besöker Chile och Astara Chile Classic. Inför avslutningsvarvet är Pontus Nyholm i delad ledning med amerikanen Mason Andersen på 18 under par och tre slag efter ligger Tim Widing på en delad sjunde plats på Prince of Wales Country Club utanför Santiago.

25-årige Pontus Nyholm jagar sin första seger på Korn Ferry Tour. Hans bästa placering är när han i april 2022 spurtade till en andra plats i Veritex Bank Championship efter en avslutande 62-runda. Nu är svensken i ett annat läge, nämligen i delad ledning.

– Det känns jättebra, jag är där jag vill vara. Men det går att skjuta riktigt lågt på den här banan, och jag får utgå från att flera spelare bakom mig kommer att göra det, så det är bara att hålla foten på gaspedalen hela vägen in i mål, sa Pontus Nyholm efter det tredje varvet.

– Jag spelade riktigt stabilt och bra idag. Det var trevligt att spela med Mason, vi fick en lite långsam start, men efter att vi båda gjorde birdie på nian fick vi bättre fart och peppade varandra till två bra scorer, sa Nyholm som inte gjort en bogey på sina senaste 39 hål.

Tim Widing gör sitt första år på Korn Ferry Tour och visade förra veckan med en åttonde plats i Club Car Championship att formen är på topp. Widing har gjort flest birdies av alla spelare i fältet denna vecka, hela 22 stycken, och ligger bra med på en delad sjunde plats inför det sista varvet.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Astara Chile Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights