NyheterTävlingar

Efter ett segerfritt år – Danielle Kang vann på Lake Nona.

Danielle Kang medger att hennes golfspel är ett ständigt pågående arbete. Hon tillbringade mycket tid av lågsäsongen med att hitta ett sätt att vara ”bekväm med att vara obekväm.” Det verkar fungera.

Inte en enda seger under 2021 kunde 29-åringen från Kalifornien briljera med. Däremot fyrade hon av en storseger nu i söndags på säsongsöppningen vid LPGA-tävlingen Hilton Grand Vacations Tournament of Champions. Nelly Korda ledde tävlingen länge, men hade inte krafter nog att stå emot Danielle Kang, som glänste.

– Mitt mentala spel var riktigt bra, sa den amerikanska golfspelaren i intervjun efteråt. Jag hade en riktigt bra känsla hela dagen i dag och igår. Jag vet att jag gjorde några dåliga puttar där ute, men jag lät det aldrig störa mig, och jag var tvungen att ge mig själv birdiechanser så mycket som möjligt.

Två svenskor kämpade

Lake Nona Golf and Country Club i Orlando (anläggningen där Annika Sörenstams och Henrik Stenson bor) gjorde Kang fem birdies på en sträcka av sju hål mitt i sin runda. Två svenskor var med, Madelene Sagström slutade +1 totalt på en 17:e plats. Anna Nordqvist avslutade med en 80-rond, gick på +16 totalt och hamnade som nummer 27.

Samtidigt spelades en kändistävling där det blev särspel mellan Annika Sörenstam och förre Derek Lowe, som båda slutade på 138 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights