NyheterTävlingar

En ny superstjärna är född

16-åriga tyskan Chiara Noja tog sin första seger på Ladies European Tour när hon besegrade sin barndomidol, Charley Hull, i Aramco Team Series Jeddah. Noja, som pluggar på high school i Dubai, sköt en 65-runda den sista dagen och gick därmed i kapp Hull och tvingade fram ett särspel. De slutade 13 under par på Royal Greens Golf & Country Club och i särspelet fortsatte Nojas fina spel. De båda gjorde birdies på det första särspelshålet, men när sedan Noja gjorde ytterligare ett, kunde inte Hull mäkta med att matcha det och därmed gick segern till det tyska stjärnskottet.

Noja fick ett wild card från arrangörerna i veckan tävling och tog en veckas paus från skolan.

– Jag hoppas att jag vinner den här veckan så jag inte behöver plugga mer, jag tog nämligen med mig fel böcker hit, sa 16-åringen inför tävlingen.

Efter sin seger sa Noja:

– Jag tror inte det har sjunkit in än, innan vi gick ut idag pratade min pappa med Charley och visade en bild på mig med henne när jag var 10 år gammal. Det är som att cirkeln är sluten. Jag har jobbat länge på att våga slå alla slag och inte vara rädd för att misslyckas. Det känns fantastiskt nu.

Sydafrikanskan Nicole Garcia avslutade med en snygg eagle som innebar ensam tredje plats. Garcia kunde även fira att hon ledde sitt lag till seger lagtävlingen, även den gick till särspel där Team Garcia med Nicole Garcia, Cassandra Alexander, Tereza Melecka och amatören Sonia Bayahya segrade efter en birdie i det första slutspelet hål mot Team Wolf.

Caroline Hedwall spelade bra, men tappade segern på det 15:e hålet den sista dagen. Foto: Tristan Jones / LET

Caroline Hedwall var länge med i den absoluta tätstriden. Hon var endast ett slag från ledningen när hon gjorde en nia på det 15:e hålet, en par 4 och därmed försvann segerchanserna för Hedwall som dock slutade på en fin sjunde plats.

Sofie Bringner slutade på en delad 11:e plats med total sju under par. Linda Wessberg var ytteligare ett slag efter på en delad 14:e plats.

Nu återstår endast en tävling på Ladies European Tour, Andalucia Costa del Sol Open de Espana som spelas 24-27 november på Alfernini Golf.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Aramco Team Series Jeddah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights