NyheterTävlingar

Åkessons sensationella seger i Sydafrika

Björn Åkesson fullbordade en fantastisk återkomst till professionell golf genom att ta hem sin första seger på Challenge Tour i  NMB Championship i sydafrikanska Port Elizabeth.

På grund av hårda vindar kortades tävlingen till 54 hål och Åkesson lyckades med en avslutande 68-runda hålla alla konkurrenter bakom sig och vinna med ett slag före engelsmannen Lee Slattery.

35-åringen tog en paus från tävlandet 2017 efter att ha förlorat sitt kort på  DP World Tour, och arbetade istället som instruktör under någa år men förra året kom han tillbaka till tävlingsarenan i stor stil och vann Nordic Golf League Order of Merit och fick därmed kortet till Challenge Tour.

– Det känns fantastiskt just nu. Den här segern ger mig så mycket självförtroende och tro på mitt golfspel efter att inte spelat på den här nivån under så lång tid, sa en lycklig vinnare efteråt.

– Jag förlorade mitt DP World Tour-kort 2016 och jag njöt inte av min golf längre. Jag bestämde mig för att sluta och arbeta som instruktör i några år men förra året kände jag att jag ville försöka tävla igen.

NMB Championship reducerades till 54 hål på grund av hårda vindar på lördagen, vilket innebar att Åkesson tvingades återuppta sin tredje runda på söndagen efter att ha spelat fyra hål.

– Jag var rätt nervös när vi startade om ronden i morse, men jag fokuserade bara på att ta slag för slag. De sista nio hålen var riktigt tuffa på grund av vinden men jag har alltid spelat bra när det blåser. Jag är bra på att hålla bollen lågt och inte slå så hårt för att hålla spinnen borta.

Och det fungerade. Åkesson slutade på totalt 18 under par och tog sin första seger någonsin på Challenge Tour. Segern i Sydafrika för upp Åkesson till fjärdeplatsen i Road to Mallorca-rankingen som leds av Mikael Lindberg. Challenge Tour tar nu en två veckors paus innan den beger sig till Indien för Delhi Challenge på Classic Golf & Country Club den 14-17 mars.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från NMB Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights