NyheterTävlingar

Simon Forsström leder kvalskolan

Efter tre rundor av kvalskolan till DP World Tour är det svenskt i ledningen. Simon Forsström fortsätter att imponera på Infinitum i nordöstra Spanien och med sina totalt 15 under par är han i ledning när kvalskolan nått halvvägs.

Forsström gjorde åtta birdies och endast en bogey på sin tredje runda och kom in på 65 slag och leder med två slag före engelsmannen Daniel Brown och dansken John Axelsen.

– Jag är riktigt nöjd med mitt spel idag. Min bollträff var otrolig, jag tror att jag aldrig slagit bollen bättre än nu, sa en glad ledare.

Vi är bara halvvägs

33-åringen har spelat bra på Challengetouren i år, på endast 11 tävlingar slutade han på 42:a plats i Road to Mallorca Ranking, men nu gäller bara kortet på DP World Tour nästa säsong och då måste han komma bland de 25 bästa i kvalskolan.

– Jag vet att vi bara är halvvägs så vad som helst kan hända forfarande, vilket betyder att jag måste fokusera på resten av veckan. Det skulle betyda allt för mig att få ett kort till DP World Tour eftersom jag aldrig har spelat där förut så det skulle förändra allt för mig.

Även Niklas Lemke imponerar stort och ligger på en fjärde plats på 12 under par. Bäst av alla på söndagen var en annan svensk, Tobias Edén gick runt Infinitums Lakes Course på 61 slag efter hela tio birdies och åtta par och avancerade 83 placeringar till en 10:e plats.

Klicka här för att komma till ledartavlan från kvalskolans sista steg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights