Krämig gnocchi med kycklingbacon som ger både smak och krispighet

Goda nyheter för alla som gillar kyckling. Linnéas Skafferi har tagit fram goda vardagsrecept på Lönnebergas senaste produkter.
Nu när vädret växlar från soligt till hagel på en sekund, är det extra bra att ha en varm, läcker rätt som ger festkänsla och ändå inte kostar så mycket.

Linnéa bjuder på bästa vardagsmaten, som nästan lagar sig själv och gör alla vid bordet glada och mätta. Dessutom superenkla att justera efter vad kylskåp och skafferi har att erbjuda för dagen. ☀️😋👌
–      En krämig gnocchi med kycklingbacon som ger både smak och krispighet, säger Linnea.

Ostfylld kycklingbröstfilé


–   Andra tips är att göra Hasselbackskyckling, ört- och ostfylld kycklingbröstfilé serverad med pasta och tomatsallad. Eller varför inte en “Kyckling allt-i-ett”, där kycklinglårfilén ligger på en plåt tillsammans med de rotsaker du har hemma. Hummus- och kycklingmacka med extrarökt kycklingpålägg, är en bra rätt för man får faktiskt äta smörgås till middag. Efter en stadig lunch på golfklubben, sitter mackan perfekt till kvällsteet.

Smidigt sätt att lyckas i köket

Lönneberga Kycklingbacon är ett smidigt sätt att lyckas i köket. Det är ett skivat bacon av hela bitar kyckling med 94 procent kycklingmängd och endast 7,7 procent fett. Rökt med äkta spån av hickory och al, vilket ger en smakrik karaktär som liknar fläskbacon. 

Krämig sås med kycklingbacon


Vad lagar man när man har riktigt bråttom, men ändå är sugen på̊ något riktigt gott?
Jo, man gör en snabb krämig sås med kycklingbacon och serverar till en portion gnocchi.

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

  • 2 förpackningar Lönneberga Kyckling Bacon, á 100 g
    Krämig sås
  • 1 gul lök
  • 100 g soltorkade tomater
  • 3 dl valfri grädde
  • 100 g babyspenat
  • färsk basilika
  • salt & svartpeppar
    Till servering
  • 4 portioner gnocchi

Gör så här:

  • Kycklingbacon: skiva kycklingbaconet och stek i olja tills allt är genomstekt. Spar 1/4 av
  • kycklingbaconet i stekpannan och knaperstekt det ordentligt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  • Krämig sås: skala och skiva löken fint och stek den mjuk. Lägg sedan i kycklingbaconet (förutom det
  • du knaperstekt) och finhackade, soltorkade tomater. Slå̊ på valfri grädde och låt allt koka ihop. Tag 1
  • dl av kokvattnet från gnocchin och slå̊ i såsen och rör runt. Sist blandar du i babyspenaten.
  • Gnocchi: koka gnocchin enligt anvisningarna på̊ förpackningen.
  • Servering: rör ner gnocchin i såsen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och färsk basilika. Smaka
  • av med salt och svartpeppar.
  • Linnéa tipsar: har du inte gnocchi hemma går det lika bra att servera med valfri pasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *