FeatureGolfbanor i USANyheterTävlingar

Favorit i repris! Tredje gången gillt för Sörenstam

Vinnaren av US Women’s Open 2020 får ära, prispengar och den fina pokalen. Dessutom finns det chans att gå till historien om man tripplar segern. Det har en person gjort som ni säkert vet vem det är, Ja, just det. Annika Sörenstam!

annika sörenstam
Här poserar Annika Sörenstam för Dormys golfkläder.

Hon fyllde 50 år i oktober och har fått ett fint jobb som ordförande för IGF. Uppmärksammad är hon i amerikanska medier ganska ofta, men speciellt nu när det ska spelas stortävling i Houston.

Klev fram i rampljuset

Golfweek har gjort en intervju och frågar Annika Sörenstam vad hon minns mest från tiden då hon klev fram i rampljuset och vann US Women’s Open 1995.

– Jag kände alltid att jag ville ta pokalen och springa. Det var vad jag ville göra. Jag var livrädd. Men jag var tvungen att växa upp och mogna och lära mig vad som krävdes. Golf är ju mer än bara att slå.

Trippla segrar

Orden är Annika Sörenstams. Vår svenska stolthet, som åkte över Atlanten och kammade hem inte mindre än tre US Women’s Open. Första gången 1995, den andra segern kom året därpå 1996 och sen tog det tio år för att vinna igen – 2006.

1995. Annika var nervös för att behöva hålla segertalet.

Många människor var intresserade av den lite tysta spelaren från Sverige:
– Som ni vet är jag ganska blyg och hade missat slag med avsikt för att inte vinna. Jag ville för allt i världen undvika ett segertal. Jag kände mig aldrig riktigt bekväm i rampljuset. Plötsligt vinner du ett US Open, och eftersom man är så ny ville alla plötsligt veta allt om mig.

Hål 18 på Broadmoor Golf Club i Colorado Springs där Annika Sörenstam vann 1995.

Mitt bästa minne från denna tid var att jag nu visste att jag hade fattat rätt beslut att bli professionell. Att jag var tillräckligt bra för att spela på den största arenan. Att spela mot Meg Mallon, Laura Davies, alla toppspelarna som spelade vid den tiden, säger Annika.

Ingen tanke på att vinna

Som 25-åring vann hon 1995 sin första tävling på LPGA Tour, utan att hon egentligen hade en tanke på att vinna. Tävlingen ägde rum på enastående vackra Broadmoor Golf Club I Colorado Springs.


– Jag visste inte bättre, jag spelade snarare för att överleva och behålla kortet. Det är så det brukar vara när man spelar sina första gånger i US Womens Open. Jag hade väldigt låga förväntningar, berättade hon i en intervju efter segern.

Glad vinnare av US Women’s Open 1996, som denna gång spelades på Pine Needles i North Carolina.

Året därpå var det dags igen. Hon blev glad så klart när hon vann igen. Men Annika Sörenstam har svårt att minnas mycket från den segern:
– Jag var så fokuserad på att bevisa för mig själv att den första majorsegern inte var en bluff. Jag ville bevisa för mig själv att jag kunde göra det igen.

2006 på lyxiga Newport Country Club, Rhode Island. Efter särspel mot Pat Hurst fick hon lyfta pokalen och det blev Sörenstams sista major-seger.

Det dröjde länge innan Sörenstam skulle återse pokalen. 10 senare kunde hon återigen kyssa silverpjäsen, hålla ett moget segertal och känna att hon nu gjort en historisk insats som golfspelare. Med tre vinster i mästerskapet blev hon den starkast lysande stjärnan på golfhimlen.

Bästa golf

– Jag spelade bland min bästa golf någonsin i den tävlingen. Jag var extremt fokuserad, och de råkade vara vid rätt tillfälle. Jag minns den segern väldit tydligt, för jag startade och avslutade min karriär med den major-segern.

Här kan vi se höjdpunkterna från finalen 2006!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights