Nyheter

Grattis till nya toppjobbet Sörenstam!

Annika Sörenstam är ödmjuk inför utmaningen hon fått – att ta över efter Peter Dawson som ordförande i International Golf Federation eller IGF.
– Jag är hedrad som blivit tillfrågad att efterträda. Som en internationell spelare betyder golfen i OS enormt mycket för mig och för vår sport. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med styrelsen, Internationella Olympiska Kommittén och de styrande förbunden inom golfen i deras arbete för att fortsätta få den här sporten att växa globalt, säger hon.

ST ANDREWS i Skottland den 14 juli 2015. Peter Dawson och Tiger Woods.

Peter Dawson har tidigare berättat att han inte kommer att söka uppdraget som ”president” från och med 1 januari 2021. Nu ska umgås med familjen, sin hustru Juliet, parets två barn och alla fyra barnbarnen. IGF har tackat för de tio åren som Dawson, född i skotska Aberdeen 1948, suttit på posten. När man ser på Dawsons meriter inser man att det är ett riktigt toppjobb som nu Annika Sörenstam får.

Erfarenhet från näringsliv, privat sektor och St Andrews!

Med en examen från Corpus Christi College, Cambridge 1969 och med en magisterexamen i teknik och affärsstudier har Peter Dawson haft erfarenhet från den akademiska världen. Hans efterföljande affärskarriär inom teknik har gett över 25 års erfarenhet på verkställande direktörsnivå i stora privata och offentliga företag verksamma inom de brittiska öarna och Europa.

Peter Dawson utsågs till sekreterare för Royal and Ancient Golf Club i St Andrews och verkställande direktör för R&A i maj 1999 och gick i pension i oktober 2015. Han utsågs till president för International Golf Federation (IGF) i december 2010.

Annika Sörenstam

Vi svenskar tycker naturligtvis att det är extra roligt att det är vår duktiga golfstjärna som tar över stafettpinnen.

Motverka doping

Vad är det då som Annika, 50, ska göra? International Golf Federation bildades 1958 i Lausanne i Schweiz och arbetar för att utveckla golfen globalt. Detta genom att anordna stora amatörtävlingar men kanske framför allt för att ge golfen en större plats i de olympiska- och paralympiska spelen. Dessutom arbetar IGF för golfspelares hälsa och för att motverka doping inom sporten.

Läs också: Brooke Henderson sugen på seger i US Women’s Open>>>

Foto Instagram, Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights