Fiesta Mexicana av Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021
Sommartiden tickar på och den kommande grillsäsongen kommer allt närmare, även om det kanske inte känns så när snön vräker ned utanför fönstret. Är du frusen blir det både gott och varmare med en middag som har lite extra krydda. Korv för tankarna till golf och nionde hålet, när det är dags för en kokt med bröd.
Vårt tips är att testa Fiesta Mexicana redan nu. Det handlar om sommarens maffigaste grillkorv i bröd signerad Christin Kashou, Sveriges Mästerkock 2021. Matlagning har alltid varit en central del av Christin liv. Hennes föräldrar är från Palestina, och inom den arabiska kulturen cirkulerar högtider och händelser kring vad det blir för mat. Här har hon skapat ett nytt recept av en svensk klassiker – korven – tillsammans med ett kryddmått latinskt temperament.
-Det är en riktig extra-allt korv med bröd där kycklinggrillkorv med smak av chili och vitlök matchas med topping inspirerad av det Mexikanska köket – smakrik majssallad, len guacamole och picklade jalapeños, berättar hon.
Till receptet har Christin Kashou använt nyheten Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök. Den har en mild hetta, frisk smak, hög kötthalt och såklart det karaktäristiska ”knäcket” när man biter i den. Att trolla med smaker är en konst som vinnaren av Sveriges Mästerkock behärskar. Så er inspireras av denna härliga korvvariant, som alla gillar.
Receptet får du här:
Fiesta Mexicana
Korv i bröd extra allt som för tankarna till det mexikanska köket. Saftig kycklinggrillkorv med smak av färsk chili och vitlök i ett frasigt korvbröd toppat med krämig guacamole, frisk majssallad och picklad jalapeño.
4 portioner Tillagningstid: 40 minuter
- – 2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv Orangeriets Färska Chili & Vitlök (á 270 g)
- – 10 korvbröd, gärna stora så du får plats med all topping på korven
Picklad jalapeño
- 6 jalapeños
- 2 dl äppelcidervinäger
- 1 dl vatten
- 3 dl socker
Guacamole
- 2 mogna avokado
- 1⁄2lime
- 1 vitlöksklyfta
- salt & svartpeppar
Majssallad
- 1 burk majs, 285 g
- 1 salladslök
- 1 kruka koriander
- 1⁄2 färsk röd chili
- 1 förpackning fetaost
- 1lime
- rapsolja
Såhär gör du
Picklad jalapeño: skiva jalapeñon tunt och lägg i en liten glasburk med lock. Koka upp övriga
ingredienser i en kastrull och låt koka på låg värme i 5 minuter tills det reducerat något. Häll vätskan
över jalapeñon och låt svalna.
Guacamole: dela och gröp ur avokadon. Mosa med en gaffel och blanda med riven vitlök, limejuice,
salt och svartpeppar.
Majssallad: häll av vätskan från majsen och stek i rapsolja tills den fått färg. Skär salladslöken i tunna
skivor, hacka koriandern grovt och finhacka chilin. Blanda ned i den rostade majsen. Smula över
fetaost och smaka upp med limejuice, salt och svartpeppar.
Bröd: grilla korvbrödet med insidan nedåt för en frasig yta, går också att steka i lite smör.
Kycklinggrillkorv: grilla korven så den får fin färg, gärna på indirekt värme så den inte spricker.
Servering: placera korven i korvbrödet, toppa med majssallad, guacamole och picklad jalapeño.
Tips: Förbered gärna den picklade jalapeñon dagen innan och förvara i kylen. Den håller i några
veckor.