Äta & BoNyheter

Lyx och flärd lockar golfare till Palma

I juni 2021 öppnade Nobis Hospitality Group boutiquehotellet Concepció by Nobis i spanska Palma. Med 31 gästrum, stora öppna ytor, rymlig lounge, restaurang, bar och terrass med pool blir detta hotellgruppens första projekt utanför Skandinavien.

I en byggnad med anor från mitten av 1500-talet kombineras den skandinaviska estetik som kännetecknar hotellgruppen med sofistikerade medelhavstoner och lokala hantverk. Som i flera tidigare projekt samarbetar Nobis med arkitektpartnern Wingårdhs.

Nobis Hospitality Group expanderar i Palma

Palmas historiska charm, kulturella utbud och närhet till både stad och hav är utgångspunkten för den familjeägda koncernens första hotell utanför Skandinavien. Hotellet är beläget där charmiga gamla stan möter populära Santa Catalina och har blivit döpt efter sin gata, Carrer de la Concepció. 

Olivolja och tvål

Platsen har anor från mitten av 1500-talet och har bland mycket annat huserat en marknadsplats för olivolja och en tvålfabrik. Området stoltserar idag med ett stort utbud av restauranger, barer, butiker och gallerier.

Boutiquehotellet Concepció by Nobis

Förvandlingen till hotell har skett tillsammans med svenskbaserade Wingårdhs samt de spanskaarkitektfirmorna Jordi Herrero Arquitectos and Eduardo Garcia Acuna Arquitecto.

– Resultatet är en plats där dåtid möter nutid och skandinavisk design kombineras med medelhavskänsla. Som alltid har vi varit noga med att respektera byggnadens unika historia samtidigt som vi tillför modern komfort och tidlös estetik, säger Alessandro Catenacci, ägare Nobis Hospitality Group.

Bland varsamt restaurerade takvalv och pelare samsas nu mässing och lokala snickerier med interiör från märken så som Carl Hansen, Artek, HAY och B&B Italia. Hotellets signatur är de handgjorda golvplattor som går genom entréplan och de 31 gästrummen. Plattorna har designats av Wingårdhs och tillverkats för hand av Huguets hantverkare i en verkstad strax utanför Palma.

Det grönvita mönstret är inspirerat av det Mallorcanska landskapet och Tramuntanabergens färgskalor. I gästrummen syns utöver de handgjorda golvplattorna även lokala snickerier, sängbord från Zanat, sänggavlar i sadeljord från Gemla samt lampor av Le Klint, Flos och Örsjö.

I entréplanets publika utrymmen välkomnas lokalbor och resenärer att röra sig mellan den rymliga loungen, restaurang Xalest med tillhörande bar och hotellets två chambré separées. I restaurang Xalest serverar kökschef Xema Álvarez med personal traditionell mallorcinsk mat med en modern touch.

Tapas, pintxos och huvudrätter delas vid bordet på avslappnat spanskt vis. I den angränsande baren serveras regionala viner och cocktails. Hotellets kronjuvel är det fridfulla poolområdet med tillhörande pergola och terrass, där hotellgäster kan njuta av såväl sol som skugga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights