NyheterTävlingar

Forsströms första seger på DP World Tour

Simon Forsströms dröm om att vinna en DP World Tour-titel blev verklighet när han tog hem Soudal Open i Belgien efter en dramatisk avslutning. 34-åringen var i ledning i princip från det första slaget i tävlingen och var därmed den som alla andra jagade i fyra dagar. Den som kom närmast att jaga ifatt Forsström, var en annan svensk, Jens Dantorp.

Före den här säsongen tillbringade Forsström sju säsonger i rad med att försöka ta sig från Challengetouren till DP World Tour. I höstas slog han till och vann hela tourkvalet och i år har han imponerat med bland annat tre topp-10 placeringar.  Och på Rinkven International Golf Club i Antwerpen kom alltså den första segern.

Forsström startade dagen med ett slags ledning. Efter stabilt och fint spel på de första nio hålen hade ledningen vuxit till tre slag. Men efter en dubbelbogey på det 10:e hålet och en bogey på det 12:e, var Jens Dantorp ikapp Forsström.

Men Simon Forsström hittade sitt vägvinnande spel igen och efter att ha gjort birdies på hål 14, 16 och 17 kunde han efter ett fint inspel på det sista hålet tvåputta för par och fira sin historiska seger.

– Det här betyder allt för mig. Jag är så nöjd och har nu bevisat för mig själv att jag kan vinna här ute, sa en överlycklig vinnare.

– Jag är väldigt imponerad av hur jag hanterade pressen efter de tappade slagen på 10:an och 12:an. Jag är väldigt nöjd att jag kom tillbaka och gjorde tre birdies på vägen in.

Direkt efter segern begav sig Forsström till flygplatsen för att åka till London och kvala till U.S. Open.

Det blev en strålande svensktävling i Belgien. Jens Dantorp kom tvåa, Alexander Björk delad 4:a och Marcus Kinhult delade 22:a platsen.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Soudal Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights