NyheterTävlingar

Femte segern på LET för Linn Grant

Det blev en spännande sista dag av Jabra Ladies Open på Evian Resort Golf Club, men till slut stod Linn Grant som segrare, två slag före Anne van Dam från Holland och fransyskan Celine Herbin.

Grant började dagen i delad ledning med Anne van Dam på sju under par och fick en lite nervös start med en bogey direkt på det första hålet. Hon tappade ytterligare ett slag på det sjätte hålet och när holländskan gjorde birdie på hålet efter var hon tre slag före Grant.

– Jag visste att det fanns många birdiemöjligheter på banan så jag tänkte bara på att hålla min lugn så skulle jag studsa tillbaka, sa Grant.  

Med två snabba birdies på hål 9 och 10 var svenskan endast ett slag från ledningen.

De sista nio hålen blev spännande men när Grant gjorde birdie på det 15:e hålet och van Dam gjorde bogeys på 16:e och 17:e, då var saken klar. De båda avslutade med birdies på det sista hålet och segermarginalen skrevs till slut till två slag. Det här var Grants femte seger på Ladies European Tour.

– Jag är riktigt glad och nöjd. Den här banan är knepig och jag känner att jag idag med lite tålamod och bra golf lyckades vinna. Jag sa till min tränare att om jag vinner, vill jag ha pannkakor, så nu får vi se! sa en lycklig vinnare.

Tränaren heter Steven Jeppesen och var även caddie under veckan.

Johanna Gustavsson spurtade fint och närmade sig täten den sista dagen. En snöplig dubbelbogey på det 15:e hålet gjorde att segerchansen försvann för svenskan, men det blev till slut en fin fjärdeplats.

I Race to Costa Del Sol avancerar Grant nu upp till andra plats med endast Indiens Aditi Ashok före sig.

– Det känns bra att veta att jag inte har tappat något under vintern och våren och att jag fortfarande kan vinna. Jag är nu redo för resten av säsongen, sa Grant.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Jabra Ladies Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights