Nyheter

Han vann två majors – nu riskerar han långt fängelsestraff

Brasiliansk polis har häktat Angel Cabrera, som står åtalad för misshandel på sin exflickvän.

Rykten har surrat länge. Att Angel Cabrera inte är en ängel utan för golfbanan har man vetat om, men inte förrän nu har polisen fått bevis nog att häkta argentinaren, som vann Masters 2009 och US Open 2007. Angel Cabrera häktades av Brasiliens federala polis på torsdagen i Rio de Janeiro och ska utlämnas till sitt hemland Argentina. Enligt en rapport från Associated Press står han åtalad för flera brott. Vissa av brotten går tillbaka till 2016. Proffsgolfaren har varit med på Interpols röda kodlista över kriminella, enligt en AP-rapport.

Misshandel och stöld

Majorvinnaren misstänks för stöld, misshandel, olaga hot och för att ett flertal gånger satt sig upp mot etablissemanget. Enligt argentinska medier har hans exhustru, Silva Rivadero, gjort två anmälningar mot golfspelaren. En annan tidigare partner, Cecilia Torres, anklagar golfaren för att han slagit henne, hotat henne och för att ha försökt köra över henne med sin bil 2016.

Ingen gentleman direkt

Något gentleman kan man ju inte anklaga Angel för att vara, men han har skött sig på golfbanan och varit mycket framgångsrik. 2007 vann han US Open efter att ha besegrat Tiger Woods och Jim Furyk med ett slag på Oakmont. 2009 vann han ett särspel i US Masters för att därmed ta sin andra seger. Så sent som 2013 var han åter i särspel på Augusta National, men blev besegrad av Adam Scott.

Det är en otroligt stor skandal att Angel Cabrera, som är den främsta spelaren från Sydamerika genom tiderna, nu riskerar ett långt fängelsestraff. Den senaste tiden har han haft många motgångar. Under 2020 har han opererats för skada. Det innebar att han tvingades avstå från att spela US Masters i november. Han har däremot spelat flera tävlingar på PGA Champions Tour under året.

Foto Getty images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights