Nyheter

Golf i solen – så skyddar du ögonen bäst

Solen i ögonen just när du ska slå ditt viktigaste slag? Att bli bländad är något golfare av olika kaliber gärna vill undvika.

Det finns en uppsjö bra solglasögon för golfare. Med stark sol är det oerhört ansträngande för ögonen, men med ett bra skydd i form av ett par CE-märkta solbrillor skadas de inte.

Det är därför viktigt att välja rätt typ av glas och se till att solglasögonen sitter bra för att de ska ge bästa möjliga skydd.

Polariserade solglasögon

Polariserade glas tar bort bländningar och reflexer på horisontella ytor som vatten och blöta vägbanor. Därför passar polariserade solglasögon mycket bra vid bilkörning och båtliv. Om du hellre sitter i solstolen och läser på din surfplatta eller mobil passar ett färgat icke-polariserade glas bättre eftersom skärmens och glasens polarisering kan störa varandra. Även vid sportaktiviteter utomhus är ett par polariserade glas att föredra.

Passformen

Bra passform är också viktigt för att skydda ögonen från reflexer och bländningar. Se till att solglasögonen inte släpper in ljus underifrån, ovanifrån eller från sidorna och sluter tätt kring näsan.

Därför är det viktigt med rätt glasögon i solen

* UV-strålar skadar ögat vilket på sikt bland annat kan leda till problem med gula fläcken och grå starr. Med ett färgat glas ökar pupillens storlek och därmed ljusinsläppet vilket gör att glas som blockerar UV-ljus blir viktigt. Väljer man solglasögon som är CE-märkta kan man lita på att de har ett fullgott skydd mot UV-strålning.

Här tipsar vi om tre bra solglasögon som ger golfare en bättre upplevelse ute på banan när solen är stark.

Oakleys Portal X-modell

Oakleys Portal X-modell är en av de bästa golfsolglasögonen på marknaden eftersom de är perfekta att använda även utanför golfbanan. Det är viktigt att designen lämpar sig för att bäras hela dagen, eftersom komfort är en av de viktigaste egenskaperna.

Efter olika tester fann vi att dessa var snygga, bekväma och förbättrar utan tvekan kontrasten ljusa dagar, vilket är särskilt användbart på greener med subtila sluttningar.

Materialet som används på näskuddarna garanterar en bekväm, men säker passform medan det speciella Unobtanium-materialet på insidan av bågarna har en liknande känsla och ökar greppet när det är fuktigt. Detta säkerställer att de håller sig på plats när du svettas ute på banan varma soliga dagar.

Adidas Matte Blue Injected Sport Sunglasses

Oavsett väder hjälper det dig att fokusera. Det finns 12 ventilationshål, så det finns ingen chans att de glider av näsan. Justerbara näskuddarna ger ett bra halkskydd.

Glasögonen är flexibla, lätta och slitstarka, allt du behöver när du tävlar eller bara njuter av en lugn runda i solskenet.

Det finns många färger att välja mellan, särskilt när det gäller glasen/linserna.

Henrik Stenson förstår mer än någon annan hur viktigt det är att ha de bästa golfsolglasögonen på banan, så mycket att han startade sitt eget glasögonföretag 2017.

Iceman 3.0 är signaturmodellen i sortimentet och de är lämpliga för mer sportaktiviteter.

De har designats med TR-90, som är en ultralätt och flexibel polymer för ramen och med mjuka gummigrepp för komfort.

Linserna har också en viktig funktion här. De är svåra att repa och har en skarp, ventilerad HD-lins. Denna speciella golfspecifika lins förbättrar kontrasten så att terrängen verkar tydligare och mer definierad medan den naturliga färgbalansen fortfarande bibehålls.

Med detta sagt funkar de också utanför golfbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights