LivsstilNyheter

Apollo, Cove och Trigger – möt PGA-spelarnas trognaste beundrare

PGA-spelarna älskar sina hundar. Golfbladet.se har kartlagt husse och hund. Det är roligt att se hur de tuffa golfstjärnorna visar sin kärlek till sina vovvar. Och de lägger ut roliga klipp på sina bästa vänner i olika situationer.

Vilken konstig sak…

Legendaren Greg Norman tar ofta med sin labrador Apollo med ut på golfbanan. Där händer det att vovven nosar upp bollar, men även andra märkliga varelser. Här ser vi Apollos första möte med en sköldpadda!

Men proffsspelarna lämnar sina trogna vänner hemma när det vankas tävling. Annars är det vanligt att man tar med sig sin hund. Det visar en ny, svensk undersökning. Här kan ni se de gulliga bilderna på kända golfare och deras älsklingar.

Brooks Koepka

Brooks Koepka och hans fästmö Jena Sims har ett stilig svart labbe som heter Cove. Hon hänger med sina ägare överallt och när husse slänger sig i poolen kastar sig vovven i direkt.

Här ser vi en till fin bild på husse Brooks Koepka, matte Jena Sims och lilla Cove.

Brooks Koepka , Cove hund

Collin Morikawa och hans partner Katherine Zhuu bestämde sig för att bli fostervalp-föräldrar i Corona-tider, som så många andra. I en intervju berättade Morikawa om hur sorgligt han tycker att det är med alla herrelösa hundar.

Paret reser mycket och har svårt att ta hand om en valp, men under karantänen fick de tiden att bli husse och matte till valpen Koa. På bilden nedan ser vi hur stolt PGA-spelaren Collin Morikawa är över sin hund, som får bästa utkiksplats i bagen förstås!

Flickvännen Katherine med vovven – första bilden tillsammans!

Bryson DeChambeau får pepp på banan av gullige Trigger. Hundar och golf hör ihop, tycker ”Vetenskapsmannen”, som lagt upp den här fina bilden på instagram.

Våra fyrbenta vänner stannar inte hemma i sommar – så många som 92 procent av de svenska hundägarna packar ner kopplet i resväskan och tar med sig hunden på semestern, visar en färsk undersökning.

Hunden bestämmer var vi ska bo på semestern

Av den framgår dessutom att semestern planeras med hundens behov i fokus. Människans bästa vän styr allt från val av boende och aktiviteter till själva destinationen.

I Sverige finns idag över en miljon hundar, och under pandemin har intresset för hundägande ökat ytterligare. Enligt Jordbruksverkets siffror ökade antalet nyregistrerade hundar med elva procent under 2020, den största ökningen under hela 2000-talet. Nu, efter ett långt och minst sagt annorlunda år, förbereder sig såväl nyblivna som rutinerade hundägare för en välförtjänt semester – en semester som hunden har mycket att säga till om, enligt en ny undersökning från den svenska hundmatsproducenten Doggy.

Man tar med sig hunden

Undersökningen visar att 92% av landets hundägare tar med sig sin hund på hemestern i Sverige. En av fem hundägare tar dessutom med sig sin hund även när resan går utomlands. Och faktum är att hela semestern formas efter hundens behov.

7 av 10 säger att hunden påverkar val av boende och vilka aktiviteter som planeras in under resan, dessutom säger så många som 4 av 10 hundägare att hunden till och med har en tass med i spelet när det kommer till val av destination. Detta är glädjande siffor menar Doggy.

– Vi ser tydligt att landets hundägare i allt högre grad efterfrågar platser där hunden är välkommen. Vi på Doggy månar om det goda hundlivet, och där är ett välkomnande och hundvänligt samhälle en viktig komponent.

Svansviftande kunder

Det finns mycket att vinna på att anpassa verksamheter så att både tvåbenta och fyrbenta familjemedlemmar känner sig välkomna. Potentiellt kan man faktiskt hitta över en miljon svansviftande kunder! I vår undersökning är det ju dessutom solklart – svenska hundar är riktiga semesterfirare, säger Mia Claesson, produktchef på Doggy.

Frösåker golfhotell

Utbudet för de semestrande hundarna växer hela tiden. Hotell som bjuder in till särskilda hundrum, restauranger med skräddarsydda hundmenyer och utflyktsmål med allt från vattenskålar till tasstvätt. Att allt fler sommardestinationer väljer att hundanpassa allt från boende till utbud är inte konstigt, med tanke på hur vanligt det är att ta med sig hunden på resan.

Så påverkar hunden resan:

  • 9 av 10 hundägare tar med sig hunden på resor inrikes
  • 4 av 10 hundägare tar alltid med sig hunden på resor inrikes
  • 19 procent av de svenska hundägarna tar med sig hunden på resor utrikes
  • 7 av 10 hundägare uppger att hunden påverkar deras val av boende på semestern
  • 63 procent uppger att valet av aktiviteter påverkas av hunden
  • 4 av 10 hundägare säger att valet av resmål påverkas av hunden

Fakta: Undersökningen genomfördes under våren 2021 via Norstats guldpanel. 1000 kvinnor och män i åldrarna 15–75 år har svarat, och alla svarande har en eller flera hundar i hushållet som de har fullt eller delat ansvar för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights