GolfpärlorNyheterThailand

Grönt ljus att resa på golfresa till Thailand och Australien

Längtar ni bort från regn och rusk? Solen finns på varmare breddgrader och det är fritt fram att boka flygbiljetten och åka på en välförtjänt golfsemester. Alla är märkbart trötta på den evighetslånga pandemin. Ljuset i tunneln blir starkare för var dag som går. Golfbagen har varit packat och klar länge i garaget eller i förrådet för många och det är dags att damma av den för en längre resa utomlands.

Golfbag klubbor

Låter det som en dröm? Det är verklighet mina vänner. Från den 1 juni kan man nu åka till ett flertal länder som tidigare stod på röda listan. Thailand och Australien öppnar gränserna för turister och svenska UD ger grönt ljus. Åk dit! UD häver nu avrådan från resor till dessa länder och en rad andra.

Thailand

Det är fortfarande många länder som ännu inte fått godkänt, men från 1 juni kan man i alla fall resa till flera nya länder. Så här skriver UD:

”Rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts, beslutar UD följande”:  

1. För samtliga länder som inte omfattas av punkt 2 och 3 nedan, förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 1 juli 2021.  

2. UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike. Dessa länder är alltså redan undantagna från avrådan från icke nödvändiga resor.  

Läs mer om golf i Thailand här>>>

3. Från och med den 1 juni 2021 hävs avrådan från icke nödvändiga resor även för Australien, Israel, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Sydkorea och Thailand. 

Läs mer här>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights