Nyheter

Golfamore Group köper First Open

Golfamore Group förvärvar First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag – Matchplay.

– Med detta förvärv tar vi ett stort steg mot vår vision att skapa Europas största matchspelstävling för tvåmannalag. First Open har länge varit på vår radar och det känns bra att vi rott detta i hamn,  säger Fredrik van Speijk, VD Golfamore Group.

First Open grundades 1997 av Björn Bäckstedt. Björn satt i arbetsgruppen för firandet av Kalmarunionen 600 år och fick till uppgift att ta fram en sportaktivitet vilket resulterade i First Open. Tävlingen lanserades i Blekinge och Småland för att sedan successivt bli rikstäckande 2002 och framåt. Sedan starten har över 22 000 lag deltagit i tävlingen.

– Även om det är lite svårt att separeras ifrån sin skapelse så känns det ändå bra då First Open kommer till en organisation som är expert på att arrangera tävlingar och kommer se till att First Opens kunder får en bra upplevelse framöver, säger Björn Bäckstedt.

Arbetet att flytta över First Open till Matchplay har börjat och i januari beräknas migrationen vara helt klar. Framgent kommer de tidigare First Open kunderna motta kommunikation och erbjudanden från Matchplay.

– Vårt fokus just nu är att välkomna alla First Open kunder till Matchplay och Golfamore Group och introducera dem till alla våra fantastiska produkter och tjänster, avslutar Fredrik van Speijk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights