Äta & BoLivsstil

Golfcamping – en växande trend

Glamping, vintercamping och träningscamping är några av de senaste årens campingtrender. Inom golfen ser man ett ökande intresse för golfcamping och många golfklubbar utökar i år antal ställplatser för att möta den växande efterfrågan.

I en undersökning genomförd på uppdrag av Golfhäftet berättade 4 731 golfare om sina semesterplaner med fokus på just golfcamping.

Hemester med husvagn, husbil eller båt

Så många som 27 procent av respondenterna svarade att de detta år kommer att golfcampa. Mer än hälften av golfcamparna tar husbilen, knappt en fjärdedel husvagnen och 3 % tar sig fram med båt. En tredjedel av de som svarade uppger att de kommer att golfcampa i mer än två veckor i sommar.

Yngre åldersgrupp

Det är främst de yngre åldersgrupperna som kommer att golfcampa för första gången detta år. 14 procent av respondenterna utan golfcampingerfarenhet i åldersgrupperna 18-34 kommer i år att golfcampa för första gången.

Hagge GK har en bra bana och välbesökt krog.

– Våra partnerklubbar ser en ökning av gästspel vilket såklart är positivt för deras ekonomi. Hagge GK är en av våra mest populära klubbar som i år har investerat i fler stugor och fler ställplatser för att möta den ökande efterfrågan. Många andra klubbar gör samma sak, berättar Fredrik van Speijk, VD på Golfhäftet.

Foto Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights