Nyheter

Journalist med stort golfintresse blir ny sportchef på Göteborgs-Posten

Under hösten har Göteborgs-Posten värvat flera nya journalister och nu är det klart att Joakim Magné blir GP:s nya sportchef. 
– Jag är så glad för den här rekryteringen. Joakim är som klippt och skuren för den här rollen, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist i ett pressmeddelande.

Grattis säger vi till Joakim Magné, som är en trevlig, kompetent och glad kille från Göteborg. Han har bott och arbetat flera år i Stockholm, men får nu flytta hem. Magné är dessutom duktig på golf och utövar sporten ofta och gärna. I yngre år spelade han handboll på elitnivå, så bollsinnet är det inget fel på.

Joakim Magné blir ny sportchef på GP.

– GP har alltid varit en del av mitt liv, inte minst sporten. Så det känns både stort och hedrande att få komma hem och vara en del av en otroligt skicklig sportredaktion, säger Joakim Magné som kommer från SVT i Stockholm där han varit ansvarig för rörligt nyhetsinnehåll på svt.se.
Magné har tidigare arbetat med digitalt innehåll och transformation på Aller media samt arbetat flera år på Aftonbladets nyhetsdesk.

Stärka vår redaktion

– Det är väldigt glädjande att Joakim kommer till GP, hans erfarenheter och kunnande inom sport, journalistik och rörlig bild kommer stärka vår redaktion och sportjournalistik, säger Göteborgs-Postens chefredaktör Christofer Ahlqvist i pressmeddelandet.

Annorlunda rapportering

 Ulf Niklasson, redaktionschef på GP, har varit med i rekryteringen av Magné. Ulf berättar för Golfbladet.se att sportjournalistiken ser helt annorlunda ut i dag, än när han själv var sportchef på GP för tio år sedan.
– Digitaliseringen påverkar sättet att nå ut till läsarna, man uppdaterar och gör om texter flera gånger om dagen. Det är ett snabbare tempo. Sportjournalistiken är bättre nu på att sätta idrotten i ett sammanhang och man har breddat sitt kompetensområde.

5 bästa banorna

För Golfbladet.se berättar Joakim Magné om 5 oförglömliga banor i Sverige.
– Lurigt det här med att ranka golfbanor, det är så himla förknippat med hur senaste rundan var. Men när jag kokar ner det och funderar en stund landar jag ändå i att banan på den halländska halvön toppar min lista. För Vallda är den enda banan i Sverige där jag njutit av att slå en socket. Om inte det får en bana att rankas högst, då vet jag inte vilken sport golf är.

Här är Joakim Magnés topp-fem-lista över svenska favoritbanor:
1. Vallda G&CC

Vallda GOlf

2. Åhus Östra

3. Vidbynäs South Course

Vidbynäs

4. Hills Golf & Sports Club

Hills GK i Göteborg

5. Sand Golf Club

Foto: Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights