NyheterTävlingar

Grant skrev historia i Scandinavian Mixed

Det blev en sanslös avslutning av årets upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed på Vasatorps GK. Inför avslutningsvarvet ledde Sebastian Söderberg med hela åtta slag och han hade 11 slag tillgodo mot vinnaren från 2022 – Linn Grant. Men Grant tog in slag för slag på Söderberg i ett väder som bytte skepnad hela tiden. Regn, sol och lynniga vindar rådde över Vasatorps fina bana och samtidigt som Grant öste i birdies började Söderberg att göra bogeys lite här och där och plötsligt var det stora försprånget som bortblåst.

Linn Grant gick runt den sista dagen på 65 slag, med bland annat en sänkt chip för birdie på det sista hålet, och tog ledningen i klubbhuset på totalt 17 under par. Men Söderberg hade fortfarande en ledning med ett slag inför det sista hålet. Efter en bra drive från 33-åringen slog han sitt inspel i greenbunkern. Från ett pluggat läge fick han upp bollen på greenen, men en treputt gav en dubbelbogey, veckans enda för Söderberg, och det var precis det som behövdes för att Grant skulle smita förbi och ta sin andra seger i Scandinavian Mixed.

– Jag har väldigt blandade känslor nu. Jag känner med Sebastian, jag kan knappt föreställa mig hur han mår just nu. Samtidigt är jag så förvånad över att stå här som en vinnare igen, i min hemstad. Det är fantastiskt, sa en chockad vinnare efteråt.

– Ärligt talat försökte jag bara gå ut idag och ge mig själv möjligheten. Jag tänkte inte ens på chansen att vinna, 11 slag efter är en enorm lucka. Jag ville bara gå ut, ha kul, göra så många birdies som möjligt och njuta av hemmaplan med min bror som caddie. Det har inte riktigt sjunkit in ännu. Jag är så mållös. Jag kan inte riktigt tro det.

Grant skrev historia 2022 och blev då den första kvinna att vinna på DP World Tour och har nu blivit första att vinna två gånger.

Hennes sista birdie för dagen kom på det sista hålet när Grant sänkte en chip från ruffen.

– När jag stod över bollen tänkte jag att det skulle vara riktigt coolt att sänka chippen. Och så gjorde jag det. Jag spelade bra på de sista nio men vinden gjorde det tufft och jag hade inte så många birdiechanser.

– Det har varit en otrolig dag och att få spela i Sverige igen är fantastiskt.

Sebastian Söderberg delade andra platsen med Calum Hill från Skottland. Johanna Gustavsson avslutade med en fin 68-runda och delade fjärdeplatsen med den engelska duon Alex Fitzpatrick och Andy Sullivan.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Volvo Car Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights