NyheterTävlingar

Ström vann på LPGA-touren efter en otrolig spurt

Några timmar efter att Linn Grant tog hem en dramatisk seger i Volvo Car Scandinavian Mixed kom en ny svensk seger efter en stor upphämtning på det sista varvet.

Linnea Ström gick runt det sista varvet av ShopRite LPGA Classic på otroliga 60 slag, 11 under par, och tog hem sin första LPGA-tourtitel med ett slags marginal.

Efter att ha precis ha klarat cuten på lördagen gick Ström ut 08:20 lokal tid på söndagen, nästan fyra timmar före ledarbollen, på Seaview Resorts Bay Course och satte full fart direkt. Det trillade in birdies från alla håll och kanter och när svenskan chippade i för en eagle på det 9:e hålet innebar det att hon vände på 31 slag, sex under par och hade tagit ett rejält skutt uppåt på ledartavlan.

Men 27-åringen hade mer att ge. Mycket mer. Efter några hål med lite lugnare tempo avslutade Ström med att gå de sista fem hålen fyra under par för att komma in på 60 slag, den nästa lägsta scoren någonsin på LPGA-touren. Endast Annika Sörenstram har varit bättre med sin berömda 59-runda i Standard Register PING 2001.

– Det här trodde jag inte när jag vaknade imorse, med det visar att man aldrig ska ge upp. Det är bara gå ut och ge allt, sa en lycklig vinnare.

Ströms avslutningsvarv innehöll nio birdies och en eagle och hennes 60 slag är den lägsta scoren i ett avslutningsvarv av en vinnare på LPGA-touren någonsin och den största upphämtningen (52 placeringar) av en vinnare i en LPGA-tourtävling sedan 1984.

– Jag är så stolt och glad över den här segern. Jag har jobbat väldigt hårt för det här och det är en overklig känsla just nu, sa Ström som missat cuten i fem av de sex senaste tävlingarna.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från ShopRite LPGA Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights