NyheterTävlingar

Han vann Easton Golf Spring Tour på Ystad GK

Första tävlingen i Easton Golf Spring Tour är nu spelad på Ystad GK. Vinnare blev Calle Strandberg från Abbekås GK på fina 7 under par. Efter en knackig start med +3 de första nio hålen, så borstade Calle av sig ringrosten och gick 10 under par på 27 hål. Det räckte för att vinna med 3 slag.

Startfältet i tävlingen höll hög klass, med kända namn som Jens Dantorp, Per Längfors och Fredrik Henge från både Europa- och Challengetour. 15 spelare gick på par eller bättre.

Är chockad

En bidragande orsak till de fina resultaten var också skicket på banan. På frågan hur det kändes att vinna årets första tävling i Sverige redan i mars svarade Calle:
”Helt otroligt, jag är lite chockad faktiskt både att jag vann och att banan är i så fint skick. Greenerna här har varit lika bra som tävlingar vi spelar mitt i
sommaren”

Tre kvinnliga spelare

I startfältet fanns också tre kvinnliga spelare, där Malin Vingeskog från Saltsjöbadens GK placerade sig bäst på en delad 12:e plats. Bäste amatör blev Hjalmar Nyhlén från Båstad GK som delad fyra.

Coronarestriktioner satte inte stopp för tävlingen

Det starka startfältet är också ett krav för att få genomföra tävlingen under de rådande Coronarestriktionerna. Tävlingsspel är endast tillåtet om det är för yrkesmässig utövning, vilket Svenska Golfförbundet definierat kriterier för.

Golfbollar på green

Alla tre tävlingarna i Skåne är godkända. Tävlingarna rullar nu vidare på Sjöbo GK 25-26 mars och Tegelberga 28-29 mars, där det också rapporteras om fina förhållanden för spelarna.