NyheterTävlingar

Drottning Letizia blir hedersordförande för Solheim Cup

Spanska kungafamiljen vill stötta damgolfen och det är mycket roligt att höra att Spaniens drottning Letizia har accepterat ordförandeskapet för 2023 års Solheim Cup 2023.

– Hennes majestät drottning Letizia blir hedersordförande för Solheim Cup 2023. Spanska hovet visar sitt stöd för golf och kvinnors sport, skriver The Leader.

Prestigefylld tävling

Om ni inte vet vad Solheim Cup 2023 är, kan vi berätta att det är en prestigefylld, internationell damtävling för kvinnor som möter Europa och USA på spansk mark för första gången i tävlingens historia. Datumet, som ni ska notera, är 18 september 2023. Tävlingen håller på till och med den 24 september 2023 i Finca Cortesín (Costa del Sol, Andalusien).

Coronan är borta

Man räknar med att det blir en folkfest. Coronan är förhoppningsvis borta och golftävlingen kommer att vara en stor tilldragelse. Många sponsorer har redan anmält sitt intresse och det är kul att se hur damgolfen utvecklas till en idrott att räkna med för kvinnor. Den växer sig allt större.

– Det ovillkorliga stödet från kungafamiljen bekräftar deras engagemang för kvinnors sport och golf. Tävlingen har fått exceptionellt stort intresse för Spaniens regering.

Det är också det första kvinnliga golfevenemang som lyfts fram i Spanien och som har betydelse på den internationella scenen.

Golfeventet kommer att bidra till mycket gott för spanska regionerna Andalusien och Costa del Sol. Turisterna är viktiga för ekonomin i landet. I pandemins kölvatten gäller det att få folk att återvända till hotellen, som stått tomma länge.

– Det är fantastiskt roligt att drottning Letizia uppmärksammar damgolfen och blir beskyddare för Solheim Cup, berättar spanska turistbyrån.

Letizia och Alonso Guerrero Pérez dejtade i tio år innan de gifte sig 1998. Året därpå gick de skilda vägar.

Letizias hemliga liv

Spanska Letizia rör sig numera vant i de stora salongerna. Hon är ju journalist från början utan kungligt blod i ådrorna. Populär är hon bland spanjorerna. Och man kan ju tro att hon med sin späda figur är ganska timid, men enligt uppgift är hon väldigt skarp i tonen och säger vad hon tycker. En personlighet, helt enkelt.

Var skild när hon träffade kronprinsen Felipe

Letizia och Alonso Guerrero Pérez dejtade i tio år innan de gifte sig 1998. Året därpå gick de skilda vägar. När sedan Letizia träffade kronprins Felipe (hon var känd tv-reporter och intervjuade Felipe under en oljekatastrof) hemligstämplades skilsmässopapperen och de åkte direkt in i ett bankvalv. Där ligger de än, begravda under den spanska solbrända jorden. Märkligt är det ju, att det konservativa hovet tillät tronföljaren Felipe att gifta sig med Letizia, som en gång varit gift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights