NyheterTävlingar

Finsk ledning på Österåker

Finländaren Lauri Ruuska behöll sin ledning i Dormy Open på Österåkers GK även efter fredagens runda. Ruuska följde upp sin 64-runda på torsdagen med en 69-runda som innehöll fem birdies och en dubbelbogey och 28-åringen leder med två slag inför helgen.

Finsk ledning på Österåker

Efter en bra start i vindstilla förhållanden på Öster by Stenson-banan med tre birdies på de första sju hålen blev det vattenbesök för Ruuska på nian med en dubbelbogey som följd. Han skakade dock av sig fadäsen och återtog ledningen med två raka birdies på 13 och 14.

– Jag spelade riktigt idag bra bortsett från ett dåligt hål. Jag började med en birdie som var trevlig sen blev det två birdies till på sexan och sjuan, men på det nionde slog jag två bollar i vattnet och gjorde dubbelbogey. Men jag hittade spelet igen och det känns bra inför helgen, sa Ruuska efter sitt varv.

– Det är härligt att gå ut tidigt, det var varmt och vindstilla. Det var skönt att komma in för vinden blev allt starkare och i kombination med de tuffa flaggplaceringarna var det nog tufft där ute för de som hade sen starttid.

Bäste svensk i Dormy Open är Per Längfors på en delad tredje plats med sina åtta under par. Mikael Lindberg är slaget efter och Tobias Edén är delad sjua på sex under par.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från Dormy Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights