Golfbanor på IrlandGolfbanor utomlandsNyheter

Här förstör stormen Franklin irländska golfbanan

Portsalon Golf i Donegal på Irland blev totalförstörd av ovädret som rasade i går. Stormen Franklin vällde in med full kraft och svepte med sig bitar av fairway. Banarbetarna trodde inte sina ögon när de kom till golfbanan på morgonen och upptäckte den omfattande erosionen och skadegörelsen, som vattenmassorna fört med sig.

Stormen Franklin översvämmade golfbanan

Irland har befunnit sig under en belägring av stormar den senaste veckan efter Storm Dudley och Storm Eunice. Och stormen Franklin svämmade över Portsalon. En video som ni kan se här nedan visar hur bäcken, som rinner genom golfbanan, är helt översvämmad med vatten.

Vindbyar på 130 km/timmen

Irish Mirror skriver att omkring 20 000 hem och företag förblir utan ström efter att stormen Franklin drabbade ön Irland. Den senaste stormen ledde även till fallna träd och trafikstörningar. Vindbyar på mer än 130 km/timmen registrerades i grevskapen Galway och Donegal.

Golftävlingar på tv

Orange vindvarningar som utfärdats för delar av nord och nordväst har nu upphävts på Irland. Vi svenskar fick vår beskärda del av stormen Franklin i går och det är många som känner sig insnöade i dag. Blöt snö och is är inget vi golfare uppskattar. Tur då att det finns golftävlingar i varmare länder som vi kan ta del av via tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights