Nyheter

Mickelson ute i kylan efter heta tour-bråket

Phil Mickelson duckar efter sina kritiska uttalanden om PGA-touren. Den 51-årige amerikanen har tillsammans med forna golfproffset Greg Norman, 67, från Australien istället försökt att lobba in en ny tour, den Saudi-finansierade Super Golf League. Båda hoppades på att få med sig många kollegor till den nya touren. Men deras försök till engagemang misslyckades.

Ifrågasätter Mickelsons agerande

– Ingen kommer att följa Phil, och jag kan inte förstå varifrån hans hat gentemot PGA-touren kommer, säger amerikanen Pat Perez, 45, exempelvis.

Fler golfspelare på PGA-touren har i veckan ifrågasatt Phil Mickelsons agerande. Den ena proffsspelaren efter den andra meddelar nu på sociala medier att de värnar om PGA-touren. Tiger Woods och Rory McIlroy fördömde planerna om en eventuell Super Golf League direkt.

Dustin Johnson

Sedan Bryson DeChambeau och Dustin Johnson gått ut och dementerat uppgifterna om att de skulle ha värvats till den nya touren står Phil Mickelson ganska ensam. Han ligger lågt.

Därför gick golfproffsen i taket

Kommentarerna om tour-bråket har eskalerat. Vad är det då som fick sociala medier att explodera?

– I ett utdrag från sin kommande bok publicerade journalisten Alan Shipnuck en intervju med Phil Mickelson, som tydligt tagit ställning för Super Golf League. I boken berättar Mickelson om tankegångarna bakom sitt ställningstagande för en Saudi-finansierad Super Golf League. Han menar att en ny tour kan påverka PGA-touren positivt och med konkurrens bli en bättre herr-tour, skriver Golfdigest.

Ingen kommer att stoppa Phil Mickelson att byta tour

När de här utdragen publicerades lät inte reaktionerna vänta på sig. Justin Thomas, 28, hävdade att Mickelsons uttalande var egoistiskt och menade att om Mickelson vill byta tour kommer ingen stoppa honom.

Det ser inte ljust ut för Phil Mickelson, som alltid varit publikfavorit och populär. Kanske är hans chanser att bli Ryder Cup-kapten helt bortblåsta nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights