NyheterTävlingar

Henrik Stenson ställer in Scandinavian Mixed

Plötsligt får vi nyheter om att svenske golfstjärnan Henrik Stenson hoppar av som värd för Scandinavian Mixed. I två år har han varit värd för eventet tillsammans med Annika Sörenstam. Men nästa sommar kommer Stenson inte att delta alls. Tävlingen är den enda på Europatouren, där startfältet består av både damer och herrar.

Spelas på Ullna Golfklubb

Besvikelsen är stor eftersom Volvo Scandinavian Mixed är en sådan attraktiv golftävling, som nästa år arrangeras på Ullna Golfklubb norr om Stockholm. Ullna ligger inte långt från Stensons egen bana på Österåker GK.

– Vi kan bekräfta att Henrik Stenson har berättat för DP World Tour (tidigare Europatouren) och Ladies European Tour om sitt beslut att hoppa av som värd för Volvo Scandinavian Mixed, säger en talesperson från Europatouren.

Annika Sörenstam och Henrik Stenson i Scandinavian Mixed, en golftävling för både damer och herrar.

Varför skulle svenske Stenson agera som han gör? Anledningen till avhoppet sägs vara att Scandinavian Mixed, som spelas mellan 8 och 11 juni 2023, krockar med en tävling på LIV-touren.

Tidigare i höst uppgav Claes Nilsson, vd på We Do Sports, företaget som står bakom Scandinavian Mixed, att Stenson skulle spela turneringen även 2023, men att fler spelare kommer att användas i marknadsföringen.

Inget personligt mot Henrik Stenson

Svenska golfförbundet har valt att avsluta sina samarbeten med Stenson sedan golfstjärnan tog steget över till LIV-touren. Beslutet ska dock inte ses som kritik mot Stenson som person, har förbundet betonat. Motiveringen är i stället att LIV-tourens upplägg, där spelare får inbjudningar i stället för att kvala in, ”är negativt för idrottens utveckling, både i Sverige och internationellt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights