NyheterTävlingar

Trio delar ledningen i The Open

Tommy Fleetwood, Emiliano Grillo och amatören Christo Lamprecht. Det är trion som leder The Open Championship på Royal Liverpool efter en händelserik första dag.

Tommy Fleetwood är uppvuxen i den närliggande staden Southport och har spelat Hoylake mer gånger än han kan minnas. Engelsmannen följdes av en stor publik och de fick jubla många gånger. Fleetwood var het med puttern och satte sex birdieputtar på torsdagen och tillsammans med en enda birdie kom han in på 66 slag, fem under par.

– Det var häftigt att ha ett så stort stöd där ute idag. Att dessutom spela riktigt bra känns såklart fantastiskt kul, sa en nöjd Fleetwood efter sin fina öppningsrunda.

2014 spelade Tommy Fleetwood sin första major just på Royal Liverpool, han missade cuten då men lär inte göra det i år. Det lär inte den 22-årige amatören Christo Lamprecht heller göra. Den långe sydafrikanen gör sin majordebut i årets The Open och han gled runt Royal Liverpool på ett imponerande sätt.

Den 203 centimeter långe Lamprecht bombade långa drives, satte svåra puttar och såg ut att stormtrivas på Hoylake trots att det var första gången han spelade en major.

– Det är ganska overkligt, sa Lambrecht när han såg sitt namn överst på ledartavlan.

Lamprecht är rankad som trea i världen bland amatörer och kvalade till The Open via sin seger i The Amateur Championship på närliggande Hillside Golf Club förra månaden.

Den i ledartrion som kanske imponerade mest var Emiliano Grillo som spelade på eftermiddagen och fick därför tuffare och blåsigare förhållanden. Argentinaren spelade i stort sett felfritt, träffade 15 av 18 greener och avslutade med en läcker birdie för 66 slag.

– Jag älskar det här. Jag är här för att spela så många hål jag kan i ledning och bara njuta, sa Grillo som har en 12:e plats som bäst i The Open.

Svenskarna fick en riktigt bra start i årets The Open Championship. Bäst av alla var Alex Norén som med sina tre under par ligger på delad sjunde plats efter den första dagen. Alexander Björk är slaget efter på delad 13:e plats och ytterligare ett slag efter ligger David Lingmerth på delad 19:e plats.

Vinnaren från 2016, Henrik Stenson, hade det lite kämpigare på Royal Liverpool och kom in på två över par, och delar 66:e platsen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Open Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights