Golfbanor i SverigeNyheter

Hinton Golf Club – Alltid i framkant

Med nya tekniska lösningar, som bokningssystemet Sweetspot, första TrackMan-rangen i Sverige och med greener byggda enligt USGA med Penn A4 gräs för optimal känsla, har Hinton Golf Club utanför Malmö visat gång på gång att man är i framkant inom golfen. 

Man brukar beskriva sig själva som Malmös bästa golfanläggning – Hinton Golf Club, med tre golfanläggningar: Rönnebäck, Sofiedal samt Kvarnby.
Rönnebäck är ”moderanläggningen” där familjen drivit golfverksamhet sedan 2003, då man blev medlem i Svenska Golfförbundet.
Alla tre anläggningarna har lite olika bantyper och historia.

Rönnebäck ligger i ett delvis kuperat- och ondulerat landskap som på fem av hålen påminner mycket om skotska hedbanor medan de andra hålen är mer av parkkaraktär. Greenerna består av Penn A4 gräs för optimal känsla för dig som golfare och för miljön är detta gräs det bästa alternativet.
– Våra ärliga, snabba, jämna och omtyckta greener har också små onduleringar som ger dig stora utmaningar om bollen ligger lite på fel ställe, säger Johan Hinton.
Telia Tour har spelats på Rönnebäck 2004, 2005, 2006 och 2007.
Banan var också värd för European Challenge Tour 2021 med en prispott på 2 miljoner kronor. Segrade gjorde Craig Howie på −22, sju slag före tvåan.
– Vi är stolta över att vi klarade av att ro hem Challenge Tour. Det var mitt under pandemin och touren stod utan en arrangör. Vi ställde upp och på sex veckors förberedelse arrangerade vi en toppentävling, säger Johan Hinton.

Sofiedal och Kvarnby

Hinton Golf Clubs övriga två anläggningar, Sofiedal och Kvarnby, tog man över 2015 och det var då man konceptet Hinton Golf Club grundades.
Sofiedal ligger i ett ganska öppet och böljande landskap med inslag av parkkaraktär. Med mjukt rundade kullar, milsvid utsikt över nejden och de grönaste och tätaste fairways som går att uppbringa. Och, som extra grädde på moset, hål 5 är Skånes enda par 6-hål på över 600 meter från det bakersta teet.
Kvarnby återstår. Här talar vi verkligen om en stadsnära golfbana. Endast fem kilometer från Malmö centrum hittar du denna oas. Du spelar på en kuperad och mycket omväxlande 12-håls parkbana med generösa fairways och inbjudande greenområden. Hit kan du också ta bussen från centrum av Malmö.  

Ligger i framkant

Att ständigt ligga i teknisk framkant är något som kännetecknar Hinton Golf Club.
– Vi har alltid varit den klubb som varit först med att prova nytt och inte avvaktat för att se hur det går för andra innan vi kliver på, säger Johan Hinton och fortsätter:
– Att vara ledande i utvecklingen har vi sett som nödvändigt för att skapa oss den nisch som vi befinner oss i nu.
Det finns många delar där Hinton Golf Club visar att man är ledande i utvecklingen. Att använda tekniska lösningar för medlemshantering har pågått sedan 2015 då man började ta emot medlemsansökningar via en form av betalsystem som gjorde att man kunde delbetala avgiften som abonnemang likt Spotify eller Netflix med automatisk förnyelse varje år.
– 2020 var vi en av de första att gå med fullt ut i Sweetspot för att få bättre styrning på bokningar och att fördela speltid jämnare till alla medlemmar och inte bara till dem som alltid spelar och bokar upp de bästa tiderna, säger Johan Hinton.
Sweetspot är ett affärssystem för golfanläggningar. Man kan säga att Sweetspot ger framtidens golfupplevelse redan idag.
– Med hjälp av Sweetspot har vi kunnat förbättra tillgängligheten till våra banor i och med en bättre kontroll över bokningsläget. Ovärderligt för oss i dagens konkurrensutsatta läge och vi kan erbjuda många spelmöjligheter, och därmed både ha nöjda medlemmar och betalande greenfeegäster, fortsätter Johan Hinton.

Först med Trackman

Som första klubb i Sverige öppnade Hinton Golf Club en TrackMan Range 2021 på Rönnebäck. Med 10 platser under tak varav sex av dem är med 27″ skärmar där man kan se allt som händer med bollen när man tränar och spela både världskända banor och utmaningar såsom Hit it och Bullseye. Utöver dessa sex skärmar så fungerar TrackMan Range på åtta mattor och cirka 12 platser på grästee.
2023 firar Hinton Golf Club 30 år vilket kommer att märkas under året men kanske främst under årets Golfvecka den 24 till 29 juli.

Fakta Hinton Golf Club
  • Hinton golf AB som driver alla tre anläggningarna med personal på kansli och bana.
  • Den ideella klubben Hinton golf club som med sin styrelse och kommittéer har en organiserad golf för alla medlemmar.
  • Hinton golf Academy som bedriver träningsverksamhet under årets 12 månader.

Text: Johan Dahlqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights