NyheterTävlingar

Historisk fransk seger på PGA-touren

Det var många europeiska spelare högt upp på ledartavlan när Farmers Insurance Open avgjordes på vackra Torrey Pines South. Fransmannen Matthieu Pavon, dansken Nicolai Hojgaard och Stephan Jaeger från Tyskland hade varit i tätstriden redan från första dagens spel och det var denna trio det handlade om även den sista speldagen.

Till slut var det fransmannen Pavon som var starkast och efter att ha sänkt en tvåmetersputt för birdie på det 72:a hålet kunde han höja armarna i skyn och fira sin, och hela Frankrikes, första seger på PGA-touren. Den förste att gratulera Pavon var dansken Hojgaard som slutade tvåa, ett slag bakom Pavon.

– Jag saknar ord. Det är fantastiskt, sa 31-åringen efter sin historiska seger.

Pavon inledde den sista dagen med en bogey, men fyra birdies senare var han uppe i ledning och inför det 17:e hålet var ledningen två slag. Där missade han en kort putt för par och det var en nervös fransman som gick upp på det sista hålet och skickade sin drive ner i fairwaybunkern på vänstersidan.

Därifrån kunde han bara slå fram sig 100 meter och stod sedan inför ett knepigt läge i ruffen 130 meter från green. Men Pavon bet ihop, slog ett lysande tredjeslag upp på greenen och satte sedan putten för birdie.

Pavon har en seger på DP World Tour tidigare och fick sitt kort på PGA-touren denna säsong tack vare en bra slutplacering på Race to Dubai-rankingen förra året. Segern i Farmers Insurance Open kom i hans endast 11:e tävling på PGA-touren.

Av svenskarna var det Ludvig Åberg som var bäst. Åberg spelade, som vanligt, stor golf från tee till green och trots lite problem med puttningen slutade han på en delad nionde plats, fyra slag efter segrande Pavon. Vincent Norrman hade tyvärr en tung sista dag på Torrey Pines med en 77-runda som gjorde att han föll till en slutlig 56:e plats. Alexander Björk spelade bra i tre dagar men en 80-runda den tredje dagen förstörde mycket för svensken som slutade på en delad 70:e plats.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Farmers Insurance Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights