Äta & BoNyheter

Höstmat för glada golfare

Det italienska köket har en unik förmåga att förvandla enkla ingredienser till något fullständigt magiskt. Pasta e fagioli, pasta med bönor, är en rätt som lagats i generationer i italienska hem, älskad för sin mustiga smak, värme och enkelhet. I höst får den klassiska vardagsfavoriten en extra lyxig touch med Granarolos nyhet: Stracciatella, det krämiga hjärtat i Burratan.

Silkeslen Stracciatella

Resultatet blir en rustik gryta som smakar Italien på riktigt – mustiga tomater, örter, bönor och pasta i perfekt harmoni. Och när allt toppas med den silkeslena Stracciatellan lyfts rätten till nya höjder. Det här är comfort food i sin renaste form: värmande, mättande och samtidigt elegant nog.

Pasta mat

En riktigt smakrik pasta där allt tillagas i samma gryta och toppas med krämig Stracciatella. Minimalt med disk och massor med smaker. Man kan säga att det är ”comfort food” på högsta nivå!

Tillagning: 40 minuter 4 personer

Inköpslista:

  • 2 st Granarolo Stracciatella à 150 g
  • 300 g kort pasta, exempelvis tortiglioni
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 morötter
  • 2 msk torkad oregano
  • 800 g finkrossade tomater
  • ca 4 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 460 g förkokta borlottibönor, avrunna
  • 1 dl finhackad svartkål
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ citron, saften
  • salt & svartpeppar
  • Extra Jungfruolivolja att steka i

Gör såhär:

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i en gryta med lite olivolja. Skär selleri och morötter i
jämnstora bitar, låt dem steka med löken i 5 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
Lägg i krossade tomater, vatten, lagerblad och buljongtärningarna. Koka tills morötter och selleri
börjar mjukna, cirka 10 minuter.
Häll upp 3 dl av tomatsåsen i en mixer tillsammans med hälften av bönorna, mixa helt slätt och lägg
tillbaka i grytan. Tillsätt pasta och när pastan har cirka 5 minuter kvar tillsätt resten av bönorna samt
kål och persilja. Låt allt koka tills pastan är färdig. Smaka av med citron, salt och peppar.
Lägg upp i skålar och toppa med en ljuvlig mängd Granarolo Stracciatella. Servera med ett gott bröd
och njut!

Receptet är framtaget av Linnéa Seidel för Granarolo 2025.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights