Golfbanor utomlandsGolfpärlorSpanien

Atlantpärlan som lockar golfens världselit

Få platser i världen har så goda förutsättningar för golf som Kanarieöarna. Nybörjare eller ej, med ett behagligt klimat och specialdesignade proffsbanor kan man spela alla årets 365 dagar.

Den tyske golfspelaren Nicolai von Dellingshausen ser vi på bilden ovan i samband med Tenerife Open 2021 på Kanarieöarna. Klimatet lockar världseliten till banorna eftersom det går att spela golf året runt.

Spaniens äldsta golfbana

2020 utsågs Teneriffa till en av världens 15 bästa golfdestinationer av IAGTO, internationella associationen för golfturism. Elva av de stora europeiska turneringarna har tidigare arrangerats på Kanarieöarna, som också är hemvist till Spaniens äldsta golfbana Real Club de golf på La Palma.

I år fick Kanarieöarna återigen äran att välkomna världens golfelit och har för första gången genomfört tre europeiska golftävlingar under en och samma säsong. I våras anordnades nämligen Gran Canaria Lopesan Open, Tenerife Open samt Canary Islands Championship. 

Behöver golfturismen

– Att vara värd för den europeiska golfturneringen sätter definitivt Kanarieöarna på kartan som en ledande golfdestination och en perfekt plats för professionella sportevenemang. Golfindustrin är en viktig del i turismens återhämtning på Kanarieöarna efter pandemin. Ögruppen lockar de turister som förväntar sig att komma till en plats där de kan utöva sin sport och samtidigt erbjudas service med hög standard, något som är starkt kopplat till den lokala ekonomin, förklarar Yaiza Castilla, minister för turism, industri och handel för Kanarieöarnas regering.

Förstklassiga golfbanor

Kanarieöarna har några av de bästa golfbanorna i Europa. En del av dem är till och med designade av världsmästare såsom Severiano Ballesteros och José María Olazábal eller arkitektritade av erkända Juan Cartineu, Blake Stirling och Marco Martín. Att ta hänsyn till klimatet på öarna har varit en stor del i skapandet av banornas design.

– Det har varit helt otroligt. Det blir inte bättre än såhär. Golfbanorna är enastående, hotellet har alla faciliteter man kan tänkas behöva, stränderna är toppen, människorna vänliga och maten i världsklass. Jag har inget att klaga över.

Dean Burmester gick ut i ledarboll i Teneriffa Open tillsammans med finländaren Kalle Samooja och tysken Nicolai von Dellinghausen.

–Det har varit fantastiskt att få spela på banor som dessa. Det blir man inte bortskämd med. De här banorna har egenskaper som man inte ser på andra platser i världen, så jag rekommenderar verkligen andra att komma hit och spela,” sa sydafrikanen Dean Burmester, golfspelare och vinnare av Tenerife Open 2021, när han fick frågan om vad han ansåg om sin vistelse på ön och tävlingen som hölls på Golf Costa Adeje i staden med samma namn.

Svårslagen utsikt

En annan välkänd golfbana är Meloneras Golf på Gran Canaria. Golfbanan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. 

Meloneras Golf på Gran Canaria

Här har golfspelaren en svårslagen utsikt, där det på sina ställen ser ut som att greenen smälter samman med havet. “Banan Meloneras Golf är väldigt bra, skapad för turistande golfare, med stort utrymme och designad att ta emot många spelare per dag. Utsikten är också helt otrolig,” säger Golfspelaren Rafa Cabrera Bello.

Här kan du boka din golfresa till Meloneras Golf på Gran Canaria>>>

Alldeles i närheten ligger också det fyrstjärniga hotellet Lopesan Costa Meloneras, och staden i stort är en väldigt populär och omtyckt turistort, väl värd ett besök.

Aktiv semester

Kanarieöarnas naturliga klimat, infrastruktur och goda möjligheter för höghöjdsträning gör platsen till ett paradis för såväl den hobbyintresserade, aktiva semesterfiraren som proffsatleten. Och det är många atleter som väljer att just lägga sina träningsperioder på någon av öarna. Utöver det faktum att några av världens bästa seglare valt Lanzarote som träningsdestination inför OS i Tokyo, flockas även surfare, simmare, volleybollspelare och cyklister på Kanarieöarna.

Papagayo_Lanzarote
Papagayo på Lanzarote

Med behaglig medeltemperatur året om och 4800 soltimmar per år är det lätt att föreställa sig varför man väljer att semestra på ögruppen. Öarna har 1500 kilometer kustlinje med vulkaniska näringsämnen som lämpas för thalassoterapi, vilket hjälper till med snabb återhämtning. Dessutom erbjuder öarna ett brett utbud av faciliteter för idrottare på hög nivå.

Läs mer om golf på Kanarieöarna här.

Foto: Getty Images, Canary Island Tourism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights