Höstmys med Quorn Vegan Nuggets
Det är höst, vilket innebär att vi drar oss inomhus och samlas i hemmets hjärta, köket. Det finns chans att vara nyttig och ändå laga goda måltider till familjen. Med Quorns senaste veganska alternativ till kyckling: Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger, Quorn Vegan Gourmetfiléer och Quorn Vegan Nuggets går det lekande lätt att avstå köttet. Tre helt olika produkter som alla liknar kyckling till smak och konsistens.
Quorn är inte bara bättre för hälsan, det är billigare än köttbitarna på i butiken.
Nyheterna är starten på Quorns satsning på att utöka sitt Chicken Style-sortiment som gör det lättare att välja ett veganskt alternativ till rätter som vanligtvis tillagas med kyckling, oavsett om det är en burgare eller en bowl.
Kul som protein
Nu kommer kylda veganska nuggets, enkla att laga och kul som protein inte bara i klassisk servering med pommes frites utan även i rätter som bowls,
sallader, wraps och plockmat av olika slag.
En förpackning innehåller 200 g och cirkapris är 29,90 kr.
Quorn Vegan Nugget bowl
Vi kallar det bowl men det kan lika gärna heta matig sallad. Oavsett vilket så är det en perfekt bas för
att servera våra veganska nuggets. Fräscht, krispigt och mättande! Och om du passar på och gör en
större laddning picklade grönsaker och kokt ris (håller sig fint i kylen) är det verkligen bästa sortens
snabbmat – att kombinera ihop en god lunch eller middag med våra veganska nuggets i en skål. Gott
och enkelt!
4 portioner
400g Quorn Vegan Nuggets
4 dl jasminris
2 dl edamamebönor
200g mangold
4 st färska lökar, delade på längden
1 gurka
Sriracha
Sesamfrön
Sesamolja
Picklade morötter
200g morötter
0,5 dl ättikssprit, 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
Picklad rödlök
200g rödlök
0,5 dl ättikssprit, 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
Så här gör du
Skiva morötter och rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 123-lag genom att
koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret löst sig. Häll lagen över morötterna
respektive rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp. Tips! Picklade grönsaker håller flera
veckor i kylskåp så passa på att göra extra så har du goda tillbehör klara att bara ta fram.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Fräs mangold och lök i sesamolja.
Tillaga Quorn Vegan Nuggets enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gurkan och fördela sedan alla ingredienser till din bowl i fyra djupa tallrikar. Toppa med sriracha och sesamfrö efter smak.