NyheterTävlingar

Tangerat banrekord av Söderberg i Tjeckien

Henrik Stensons jakt på en plats i Ryder Cup fortsätter. Svensken var bogeyfri även på det andra varvet av D+D REAL Czech Masters och ligger bra med på en fjärdeplats efter rundorna 67-69 på Albatross Golf Resort. Stenson tappade därmed sin ledning efter dag 1, men istället är det en annan svensk som leder inför helgen. Sebastian Söderberg fick till en kanonrunda på fredagen och kom in på 64 slag, åtta under par, delat banrekord. Han vände på tre under par och fick sedan ta en halvtimmes paus på grund av ett kraftigt regn.

Birdie på sista

När spelet sedan återupptogs rivstartade Söderberg de sista nio med birdie, birdie, eagle för delad ledning. En birdie på det sista hålet skickade upp svensken till totalt 10 under par för tävlingen och ensam ledning.

– Jag spelade riktigt bra idag. Jag hamnade i trubbel en gång på hela varvet, på det 17:e hålet, men räddade par där. Annars träffade jag fairways och greener i princip hela tiden. Att gå fyra under par på tre hål efter regnavbrottet var inte så dumt, sa en nöjd Söderberg efter sin 64-runda.

Längre semester än vanligt

– Annars har det varit ett tufft år hittills. Jag tog en längre semester än vanligt i somras för att ladda batterierna. Det här min första tävling på sex veckor och nu känns det riktigt bra igen.

Henrik Stensons jakt på en plats i höstens Ryder Cup fortsätter.

Andra platsen delas av Sean Crocker från USA och Polens Adrian Meronk, som båda ligger slaget efter Söderberg. De båda jagas av Henrik Stenson som alltså inte gjort en bogey än på 36 hål och som är åtta under par inför helgen.

Bra position

– Puttningen, strategin och närspelet har funkat bra det här två dagarna. Därför har jag bogeyfri och i bra position. Det långa spelet har funkat sisådär men jag träffar de flesta fairways och greener, och ser verkligen fram emot helgen, berättade Stenson.

Läs mer: Anna Nordqvist vann British Open

– Jag har fyra tävlingar på mig att visa Padraig att jag vill vara med i Ryder Cup i höst. Jag ska ge allt jag har och det skönt att vara ut på golfbanan och skjuta bra scorer igen.

Klicka här för att komma till ledartavlan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights