Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Danny Willett vann på St Andrews

Engelsmannen Danny Willett har en förmåga att slå till på stora tävlingar. Han vann Masters 2016, DP World Tour Championship i Dubai 2018 och BMW PGA Championship 2019. Mellan segrarna har bra spel lyst med sin frånvaro. Och det var inte mycket som tydde på att han skulle spela bra i Alfred Dunhill Links Championship. Två missade cuter och en 71:a plats på de senaste tävlingarna indikerade inte direkt att han skulle vara med i täten på St Andrews. Eller så det just precis vad det gjorde.

Han inledde med en 67-runda på Carnoustie. Sen blev det en 69-runda på Kingsbarns och han satte sig i en bra position inför de avslutande rundorna på St Andrews. På lördagen spelade Willett nästintill felfri golf och gick runt på 66 slag, vilket innebar ledning med tre slag inför avslutningsrundan. Och att försvara en ledning, det är Willett duktig på.

På sin 34:e födelsedag gick Willett de första nio tre under par. En birdie på 10:an gjorde att han hade de jagande konkurrenterna på ett behagligt avstånd bakom sig och han kunde sedan avsluta med åtta raka par för sin åttonde seger på Europatouren.

Danny Willett firar segern i Dunhill Links Championship.

– Att få vinna här, i The Home of Golf, är mycket speciellt. Framförallt hur det senaste ett och ett halvt året har varit för alla inblandade. Det är en intressant och utmanande golfbana. Det går att sikta vänster på nästan alla hål om spelet inte sitter, men då är det svårt att komma åt flaggorna, menade Willett efteråt.

– Jag har spelat The Open här, faktum är att jag spelade med Zach Johnson när Zach vann här 2015 och jag slutade sexa. Jag gillar golfbanan. Jag gillar att The Open spelas här nästa år.

För svensk del blev det en bra tävling. Joakim Lagergren var den som hårdast jagade Danny Willett. Lagergren verkar älska den här tävlingen och kom topp-4 för fjärde gången i Dunhill Links Championship. Han delade andraplatsen med Ryder Cup-spelaren Tyrell Hatton. Kristoffer Broberg, som vann i Holland för några veckor sedan, hade en bra helg med rundorna 69-65 och slutade delad nia och ett slag efter kom Alex Norén på en delad 12:e plats.

Klicka här för att se slutresultaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights