NyheterTävlingar

Jens Dantorp en vinnare igen!

Jens Dantorp återvände till vinnarcirkeln efter två fantastiska slutrundor av Challenge de España på Real Club de Golf Novo Sancti Petri. Dantorps helg var helt bogeyfri och med rundorna 74-71-67-66 var han bäst av alla och vann sin första seger på fem år.

Spanjoren Victor Pastor kom tvåa och glädjande nog var det svenskt även på tredjeplatsen med Mikael Lindberg som tog sin bästa placering på Challengetouren för året.

33-åringen Jens Dantorps senaste seger kom vid Ras Al Khaimah Golf Challenge 2017 och efter att ha förlorat sitt kort på Europatouren året efter har han haft en tuff resa tillbaka.

-Jag kan inte beskriva det, det var så länge sedan jag gjorde det här. Det har varit en tuff kamp i några år och jag är väldigt, väldigt glad över att stå här som vinnare igen, sa en rörd Dantorp.

– Det har varit jobbigt. Från att ha spelat ganska bra på Europatouren 2018, där jag kom trea i Scottish Open, tappade jag spelet. Jag har kämpat med den mentala biten men det känns mycket bättre nu. Jag har jobbat hårt och jag är väldigt tacksam för mitt team. Vad de har gjort för mig, min mentala tränare, min prestationscoach, min fru, min svingcoach, de har alla varit så stöttande och jag hade inte kunnat vinna här utan dem.

Dantorp var helt bogeyfri under helgen men gjorde 11 birdies och erkände att han även hade lite tur under slutvarvet.

– Det var min dag idag, det får jag erkänna. Jag hade tur några gånger på banan och satte några galna puttar och en chip. Men totalt sett spelade jag stabilt och jag är såklart väldig nöjd.

Med segern går Dantorp upp till sjätte plats på Road to Mallorca Rankings med 43 664 poäng som fortfarande leds av sydafrikanen JC Ritchie.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Challenge de Espana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights