NyheterTävlingar

Meja Örtengren vann i särspel

Den 17-åriga amatören Meja Örtengren säkrade segern i LETAS-tävlingen PGA Championship Trelleborg i särspel mot Zhen Bontan från Nederländerna.

Örtengren var enda spelare att gå under par den sista dagen och när hon gjorde tre raka birdies från hål 14 till 16 i tuffa förhållande på Tegelberga GK hade hon närmat sig Bontan rejält. När hon kom in i klubbhuset blev det en nervös väntan.

– Det var först när jag skrev på scorekortet som jag insåg att jag var på andra plats vid det laget. Jag var ganska nervös när jag väntade och kollade resultattavlan, men väl tillbaka på banan lyckades jag lugna ner mig, sa Örtengren efteråt.

För hon gick bege sig ut på banan igen. Bontan gjorde bogeys på 15 och 16 och kom in totalt två under par, samma score som Örtengren och därmed väntade särspel. De delade första särspelshålet men på det andra var Örtengren starkast och tog hem segern.

Finska Karina Kukkonen knep tredjeplatsen efter att varit ledning inför det sista varvet men en 77-runda, sex över par, gjorde att hon tappade två placeringar.

– Innan jag kom till den här tävlingen skulle jag vara nöjd med slutresultatet, men inte så mycket med dagens runda. Jag kommer att behöva tänka på det positiva från det sista varvet och lära mig av det negativa också, sa finskan efteråt.

Meja Örtengren sken som en sol efter sin seger.

– Det här betyder mycket för mig, det betyder att jag vunnit en tävling på en nivå som jag inte har vunnit på tidigare. Mitt mål är att fortsätta spela bra, hoppas på några inbjudningar till stora tävlingar och förhoppningsvis kvalificera mig till en major eller två, sa Örtengren som förra året vann German Girls Open, Annika Invitational Europe och AJGA:s Tournament of Champions.

Moa Folke slutade på fjärdeplats och på femte och sjätte plats var det ytterligare två svenska amatörtjejer: Ellen Andersson och Matilda Björkman.

Klicka här för att komma till slutresultatet från PGA Championship Trelleborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights