NyheterTävlingar

Koepka leder stormigt Masters

Han gick ut tidigt på fredagsmorgonen i perfekta förhållanden och kunde dryga ut sin ledning, sätta sig i klubbhuset och njuta av livet.

Brooks Koepka sköt en bogeyfri 67-runda på fredagen och hade en treslagsledning före Jon Rahm när spelets avbröts på fredagseftermiddagen. Han gjorde 14 par och drog nytta av samtliga par 5-or på Augusta National med tre birdies och en eagle.

– Det var en riktigt bra runda. Jag gjorde egentligen inte något fel på banan idag, sa Koepka efteråt.

Han missade cuten här förra året och lämnade då tävlingen i vredesmod. Ett år senare är det en harmonisk Koepka som själv tycker att han börjar känna sig som den spelare som vann US Open 2017-2018 och PGA Championship 2018-2019.

– Jag mår riktigt bra nu. Jag gillar allt i mitt spel för tillfället, sa Koepka som varit tvåa i Masters som bäst.

Brooks Koepka imponerar stort i Masters och leder med tre slag inför helgen.

De som gick ut tidigt på fredagen var tacksamma för den lottningen. Under eftermiddagen rullade det in ett lynningt väder över Augusta och spelet fick avbrytas några gånger. Det blev även dramatiskt när ett stort träd föll nära 17:e tee, men som tur var kom ingen åskådare till skada.

– Säkerheten och välbefinnandet för alla som deltar i Masters Tournament kommer alltid att vara klubbens högsta prioritet. Vi kommer att fortsätta att noggrant övervaka vädret idag och genom turneringen, sa Augusta National i ett uttalande.

Och vädret ser bistert ut för lördagen över Augusta. Det ska komma nästan 30 millimeter regn och temperaturerna påminner mer om ett svensk aprilväder.

Det väntas max 10 grader på lördagen och det är inte goda nyheter för Tiger Woods. 47-åringen jagar sin 23:a raka klarade cut i Masters och är två över par med sju hål att gå. Woods har klagat över smärtan i foten under veckan och det lär inte bli bättre när temperaturen nu sjunker dramatiskt.

En som har spelat färdigt i årets upplaga är Rory McIlroy. Nordirländaren gick runt på 77 slag, fem över par och får fortsätta vänta på sin gröna kavaj och en Career Grand Slam.

Även fjolårsvinnaren och världsettan Scottie Scheffler hade en dålig dag på banan under fredagen. Amerikanen gick tre över par, efter bland annat ha fyrputtat nian och har rasat ner på ledartavlan.

Då hade amatören Sam Bennett det roligare på Augusta på fredagen. Bennett vann US Amateur förra året och imponerar stort i sin första Masters. Hans inledande runda på 68 slag var den lägsta av en amatör på mer än två decennier. Det var också den första bogeyfria rundan av en amatör på Masters sedan 1992.

Och det är inte något fel på 23-åringens självförtroende.

– Jag visste att min golf var tillräckligt bra att spela Masters. Nu har jag hamnat i en situation där jag kan jag gå ut och vinna, menade Bennett som är fyra slag efter ledande Koepka.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights