NyheterTävlingar

Whitnell vann på Ullna

Engelsmannen Dale Whitnell gick runt den sista dagen av Volvo Car Scandinavian Mixed på 70 slag och kunde därmed ta hem sin första seger på DP World Tour. Han bevakade sin ledning på ett imponerande sätt och vann till slut med tre slag.  

– Det känns fantastiskt. Sverige och Ullna har varit perfeka värdar för den här tävlingen, det här är mitt nya favoritland, sa en glad och rörd vinnare.

Whitnell tappade ett slag på det fjärde hålet men studsade tillbaka med birdies på femman och sexan, han rullade sedan in ett ny birdie 11:e. En bogey på det 13:e hålet gjorde att ledningen var nere på två slag, men efter en ny birdie på det 17:e hålet kunde han slappna av, göra par på det sista hålet och sedan ta emot publikens jubel.

– Det har varit en lång resa för mig. Jag har så många människor att tacka. Min fästmö Angie, vår lilla hund, så klart! Min tränare. Min mamma och pappa. Alla mina vänner och familj. Detta betyder allt för mig.

– Jag vill självklart även tacka alla damer och Ladies European Tour. Det är fantastiskt att spela mot damerna!

Amerikanen Sean Crocker slutade på andra plats, 18 under par efter en runda på 65 slag som som inkluderade två eagles, fyra birdies och en bogey. Anne van Dam från Holland blev bästa kvinna på delad tredje plats på 15 under par, en plats hon delade med tysken Yannik Paul.

– Det har varit en fantastisk vecka och förhoppningsvis är jag tillbaka här nästa år, sa holländskan.

Bästa svenska spelare blev Alexander Björk som delade 9:e platsen på totalt 13 under par. Slaget efter Björk kom tävlingens stora svenska överraskning, amatören Hugo Townsend som gick runt Ullna på 64 slag på söndagen och rusade upp hela vägen till 11:e platsen. Madelene Sagström som hade en så fint varv på lördagen föll tillbaka till en delad 12:e plats på totalt 11 under par. En placering hon delade med bland annat Alex Norén.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights