Nyheter

Sörenstam kapten för Europa 2021

Med ett år kvar har Ladies European Tour och PING utsett Annika Sorenstam till kapten för Europas PING Junior Solheim Cup-lag 2021. Nästa september, veckan före Solheim Cup, spelas juniormatchen mellan Europa och USA på Inveress Club i Ohio. Och då med Annika Sörenstam som kapten för Europas lag.  Sörenstam har spelat för Europa åtta gånger, varit vice kapten tre gånger och var kapten för Europa 2017.

Vill utveckla damgolfen

Annikas engagemang i juniorgolf började när hon skapade ANNIKA Foundation 2007, med målet att utveckla damgolf runtom i världen och att uppmuntra barn att leva en hälsosam, aktiv livsstil. ANNIKA Foundation arrangerar sju globala evenemang för juniorflickor varje år, inklusive ANNIKA Invitational Europe.

– Jag är väldigt glad över att vara kapten för Europa i nästa års PING Junior Solheim Cup. Sedan jag slutade 2008 har jag fokuserat på min stiftelse och gett tillbaka till nästa generation juniorflickor. Under det senaste decenniet har mer än 90 procent av spelarna i de amerikanska och europeiska Solheim Cup-lagen spelat i minst en av våra sju globala juniortävlingar, berättar Annika Sörenstam.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights