Nyheter

Rafael Nadal byter tennis mot golf

Ingen rast och ingen ro för tennisstjärnan Rafael Nadal, som alldeles nyligen tog hem sin 20:e grand slam. För nu har han ställt in sin tennisracket i garderoben och plockat fram golfklubborna för att tävla i Balearic Golf Championship.

Lika bra på golfbanan

Runt två veckor sedan vann Rafael Nadal ytterligare en stor seger i de franska öppna mästerskapen på Roland Garros. Men det verkar som om spanjoren Nadal är lika bra på tennisbanan som på golfbanan. Ja, nästan i alla fall.

Nu har den 34-årige Nadal spelat mot 59 andra hängivna golfare i tävlingen Balearic Golf Championship. Där slutade han bara 10 slag efter segraren Sebastian Garcia. Nadal sägs ha ett handicap på +0,3 och har spelat en hel del olika golftävlingar de senaste åren, så han är inte på något sätt nybörjare på banan.

Spelade hellre fotboll än tennis

Men han har flera strängar på sin lyra. Rafael Nadal är också en riktigt bra fotbollspelare och när han var ung grabb spelade han hellre fotboll än tennis. Men med åren valde han ändå en karriär som professionell tennisspelare, och som alla vet vid det här laget blev han ju en mycket bra sådan också.

Foto Getty images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights