Laga läcker svamptoast efter golfrundan
Efter en dag på banan kan det vara gott med något som går snabbt att laga till och som smakar underbart, som denna läckra svamptoast med en touch av vitlök under ett täcke av smält ost.
Vi har givetvis receptet här – som kommer från Zeta – och det är verkligen superenkelt och du använder svamp efter säsong, nu passar till exempel färska kantareller.
Du behöver:
600 g blandad svamp
1/2 dl Extra jungfruolivolja Classico
3 vitlöksklyftor, finhackade
salt och nymalen svartpeppar
Timjan och Oregano – färska kvistar
4 skivor surdegsbröd
Riven ost Zeta Gran Gustoso efter smak
Gör så här:
Stek svampen ganska hårt i olivolja.
Tillsätt vitlöken och stek med den mot slutet.
Repa örtkvistarna och blanda ner bladen i svampen.
Stek brödskivorna lätt gyllenbruna i olivolja och lägg dem på en plåt.
Sätt ugnen på grill på ca 200 grader.
Fördela svampen på brödskivorna.
Riv rejält med ost över.
Sätt in plåten mitt i ugnen 3-4 minuter så att osten smälter och får lite färg.