Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-cerber domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /www/webvol28/a4/d3fghw1efjsokw6/golfbladet.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Laga läcker svamptoast efter golfrundan - Golfbladet
Äta & Bo

Laga läcker svamptoast efter golfrundan

Efter en dag på banan kan det vara gott med något som går snabbt att laga till och som smakar underbart, som denna läckra svamptoast med en touch av vitlök under ett täcke av smält ost. 

Svamptoast. Foto: Zeta

Vi har givetvis receptet här – som kommer från Zeta – och det är verkligen superenkelt och du använder svamp efter säsong, nu passar till exempel färska kantareller.

Du behöver:

600 g blandad svamp 

1/2 dl Extra jungfruolivolja Classico 

3 vitlöksklyftor, finhackade 

salt och nymalen svartpeppar

Timjan och Oregano – färska kvistar 

4 skivor surdegsbröd 

Riven ost Zeta Gran Gustoso efter smak

Gör så här:

Stek svampen ganska hårt i olivolja.  

Tillsätt vitlöken och stek med den mot slutet.   

Repa örtkvistarna och blanda ner bladen i svampen.   

Stek brödskivorna lätt gyllenbruna i olivolja och lägg dem på en plåt.   

Sätt ugnen på grill på ca 200 grader.   

Fördela svampen på brödskivorna.  

Riv rejält med ost över.  

Sätt in plåten mitt i ugnen 3-4 minuter så att osten smälter och får lite färg. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights