Golfbanor i SverigeNyheter

Här är mannen bakom ansiktslyftet på Lidingö

I dag avslöjar Johan Mihkelson Ringqvist på Ekholmsnäs Golf Lidingö vad som händer bakom kulisserna och varför allt hysch, hysch.
– Vi planerar för byggnation av ett antal nya hål samt uppdatering av befintliga. Av den anledningen arbetar jag nu med en ny designplan för hela golfbanan och har i detta arbete valt att ta in extern hjälp i form av Paul McGinley Golf Course Design

Paul McGinley

Det är två markområden som just nu är aktuella för utveckling. Båda är i parkmiljö och det ena med närhet till vatten. Det sistnämnda markområdet har godkänts för utveckling av Lidingö Stad. Beslutet överklagades dock och ligger nu hos Länsstyrelsen då marken ligger inom strandskyddat område och en strandskyddsdispens måste godkännas.

Strandskydd

– Vi förväntar oss ett beslut under våren 2021. Det andra markområdet omfattas inte av strandskydd vilket underlättar processen. Vi arbetar nu primärt med detta område och hoppas kunna påbörja arbeten på denna yta under vintern 2020/2021, berättar Johan Mihkelson Ringqvist i ett pressmeddelande.

Kapten för Ryder Cup-laget

Vem är då Paul McGinley? Det är faktiskt inte alla som vet. Svaret är att han en f.d. professionell golfspelare från Irland med en framgångsrikt tävlingskarriär bakom sig. Mest känd är han kanske för sina framgångar som spelare i och kapten för det europeiska Ryder Cup-laget. Paul kommer med sitt team till Lidingö i mitten av oktober för att påbörja arbetet med den nya layoutplanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights