NyheterTävlingar

Linn Grant i ledning inför avslutningsrundan

22-åriga Linn Grant fortsätter med sitt fantastiska spel på Halmstad GK och leder Scandinavian Mixed inför den sista dagen med två slag. Under en solig lördag inför storpubliken gick Grant runt på 66 slag, sex under par och passerade därmed Jason Scrivener från Australien och upp i ensam ledning. Det blev fyra birdies och en fin eagle på det 11:e hålet för svenskan som för andra dagen i rad även fick avsluta med en birdie.

Hittade svingen

– Det var återigen en dag med bra spel. Jag hittade verkligen svingen på rangen i går och idag gick jag ut och slog bra drivar hela dagen. Jag tror jag träffade nästan varenda fairway. Sen upp på greenerna där puttningen funkade bra. Jag har tränat mycket under min amatörkarriär för sådana här situationer och jag tror jag kommer att hantera det bra, sa Grant efteråt.

Grant kom delad 18:e förra året i premiärupplagan av Scandinavian Mixed och ska idag hålla fanan högt för damerna.

– Jag ska spela så bra som det går och såklart försöka vinna. Gör jag det vore kul för damgolfen. Jag hoppas att människor förstår att vi kvinnor närmar oss herrarna och vi är på väg att göra samma resa som de har gjort de senast 30-40 åren.

Ledde tävlingen

Grant får sällskap i ledarbollen av Scrivener som ledde tävlingen fram till det 16:e där det blev ett vattenbesök och dubbelbogey.

– Det kändes bra framtill några hål kvar. Jag spelade riktigt bra, men fick en lite tråkig avslutning. Men det ska bli otroligt kul att spela i ledarbollen igen på söndag, sa Scrivener.

Stort jubel från publiken efter Stensons sänkta birdieputt på det 16:e hålet. Foto: Getty Images

Tävlingsvärden Henrik Stenson flög ut ur startblocken på lördagen. Stenson inledde med tre raka birdies, det blev ytterligare två på de första nio. Ett dåligt andraslag på 11:an och en dålig drive på 14:e gav två bogeys, men 46-åringen avslutade snyggt med birdies på 16 och 18 inför en jublande publik.

– Jag fick en bra start. Faktum är det kunde varit ännu bättre, hade bra birdielägen mest hela tiden. Sen slog jag ett uselt slag på 11:an och upp bland träden på 14:e. Det skulle vara fantastiskt kul att vinna men då kan jag inte göra bogeys på parfemmorna, menade Stenson.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights