NyheterTävlingar

Grant skrev historia i Scandinavian Mixed

Efter ett fantastiskt fint spel hela veckan för Linn Grant skrev 22-åringen historia genom att bli den första kvinna att vinna en tävling på DP World Tour. Grant var helt överlägsen alla andra på Halmstad GK och vann den andra upplagan av Scandinavian Mixed med hela nio slag. Segern var även Grants tredje på Ladies European Tour på sex starter.

Fem birdies på de första sex hålen

Grant gjorde inte ett misstag under söndagen. Hon ledde med två slag inför avslutningsrundan, en ledning som snabbt blev sju slag efter att hon inlett med att göra fem birdies på de första sex hålen. Hon behöll lugnet hela vägen i mål och fortsatte med sitt fantastiska spela inför den stora publiken. Det blev tre birdies till och en felfri 64-runda, totalt 24 under par. Grant gjorde inte en bogey på Halmstads norra bana på hela helgen.

– Jag är så glad att vinna. Och att få göra det framför publiken med alla ungdomar och med min familj på plats känns underbart. Jag var förvånansvärt lite nervös på första tee idag. När jag slog ut den första dagen tillsammans med Annika Sörenstam var jag galet nervös, idag kände jag mig lugn och kontrollerad, sa en lycklig vinnare.

Ledde med åtta slag

– Det känns som att jag var i zonen hela dagen. Jag tittade på ledartavlan först på det 13:e hålet och såg att jag ledde med åtta slag och då kunde jag ta det lugnt och bara fortsätta med vad jag gjorde.

Åkte till Sydafrika

Grant har haft en fantastiskt säsong. Hon fixade korten till både LPGA och LET i vintras. Sen åkte hon till Sydafrika och vann först två tävlingar på Sunshine Ladies Tour och sen även sin första seger på LET, Joburg Ladies Open. Den andra kom i Belgien för två veckor sedan och nu kom alltså även den tredje segern. På sex starter!

– Den här segern är stor. Jag hoppas att den bidrar till att fler tjejer börjar spela golf och att damgolfen får mer uppmärksamhet. Det är även härligt att kunna säga att jag besegrade alla herrar denna vecka!

Linn Grant med tävlingsvärdarna Annika Sörenstam och Henrik Stenson. Foto: Getty Images.

Andraplatsen delades av Skottlands Marc Warren och tävlingsvärden Henrik Stenson på 15 under par. Stenson fick inte den start han hoppades på. En sned drive på ettan gav en bogey och den första birdien för dagen kom först på det 11:e hålet. Men 46-åringen avslutade i stil med två raka birdies för att nå andraplatsen.

Spelade fantastiskt

– Att komma tvåa var det bästa jag kunde göra idag. För det fanns bara en spelare därute idag och hon spelade fantastiskt. Varje gång jag tittade bakåt var hon i en perfekt position på fairway och gav sig själv nya birdiechanser hela tiden. Så kul att se och stort grattis till Linn, sa Stenson efteråt som tillsammans med Annika var mycket nöjd med den andra upplagan av tävlingen.

– Det har varit några fantastiska dagar i Halmstad. Allt har fungerat perfekt. Både jag och Annika har njutit hela vägen och jag tror att de flesta spelarna har haft en bra vecka. Vi ser redan fram emot nästa år!

Klicka här för att komma till slutresultaten från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights