Lyft fredagsmyset till nya höjder
För många handlar tacos lika mycket om hur de ser ut som hur de smakar. Det är en rätt som är visuell, färgglad och inbjudande. Vi bjuder här på ett recept på en god taco med en ny toppen, som nu finns att köpa.
Lime & Jalapeño Mayo och Chipotle Chili Mayo. Två majonnäsbaserade såser i praktiska squeezeflaskor som gör det enkelt att dosera och toppa tacosen – och samtidigt ge den ett visuellt lyft.
Kycklingtacos med Lime & Jalapeño Mayo
Ta dina fredagstacos till en ny nivå med det här enkla receptet. Smakrik och saftig kyckling med fräscha tillbehör – toppat med en frisk och syrlig Lime & Jalapeño Mayo.
Ingredienser
Antal portioner: 4
500 g kycklinglårfilé, strimlad i små bitar
1 msk olja
1 påse Santa Maria Spice Paste Chicken Tacos 1,5 paket Santa Maria White Corn Tortilla
Tillbehör:
Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo, squeezeflaska 1 st hjärtbladsalladshuvud
0,5 gurka, tärnad
100 g fetaost, smulad
100 g körsbärstomater, delade
1 dl svarta bönor, avrunna
1 burk Santa Maria Chunky Salsa Medium
1 kruka koriander, hackad
Snabbpicklad rödlök:
1 st rödlök
0,5 dl äppelcidervinäger 1 tsk oregano
2 krm salt
1 tsk socker
Gör så här:
Snabbpicklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och blanda med samtliga ingredienser i en bunke. Rör om och låt stå minst 20 minuter.
Förbered tillbehören: Strimla sallad, hacka gurka, dela tomater, smula ost och hacka koriander. Låt de svarta bönorna rinna av. Lägg upp i skålar.
Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelstark värme, ca 10 sekunder per sida. De ska bli lätt rostade och puffa upp. Lägg bröden i en kökshandduk för att hålla värmen.
Strimla kycklingen i små bitar.
Hetta upp olja i en stekpanna, lägg i kycklingen och vänta 2-3 minuter innan omrörning för bästa möjliga stekyta. När kycklingen är genomstekt och har fått fin färg, tillsätt kryddpastan, rör om och ta bort pannan från värmen.
Låt var och en komponera sin taco efter egen smak – toppa med Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo.