Äta & Bo

Hårt tryck på golfresor utomlands i sommar

Att svenskarna är sugna på att resa råder det inget tvivel om, nu rapporterar resebolaget TUI att det finns färre resor än vanligt för den som vill resa utomlands under juli. Enligt TUI är det nära hälften så många platser kvar som ett normalt år vid den här tiden. 

Många svenskar planerar att resa utomlands i sommar. Golfresor är populära nu när det går att flyga i väg till sol och härliga banor. Man vill boka trevliga hotell på platser där det går att kombinera ledighet, avkoppling med aktiviteter.

Utbudet räcker knappt till då trycket är hårt. Det finns färre resor till salu än ett vanligt år. Dessutom har resandet verkligen kommit igång i stora delar av Europa medan vi är något senare i bokningarna här i Sverige. Det gör att de mest populära hotellen under juli månad håller på att sälja slut.

Många av de populära destinationerna kring Medelhavet har lyft de flesta av sina restriktioner. Cypern, som är ett av de populäraste resmålen bland svenskar, meddelade i veckan att man tar bort samtliga inresekrav samt kraven på munskydd. Detsamma gäller sedan tidigare för Grekland och Kroatien. Antalet restriktioner i de olika länderna kan styra över vilka destinationer som toppar när det kommer till resandet i sommar.

Här är resmålen folk vill boka i sommar:

Topplista resmål:
1. Kreta
2. Cypern
3. Rhodos
4. Mallorca
5. Kos

Topplista länder:
1. Grekland
2. Cypern
3. Spanien
4. Turkiet
5. Kroatien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights