Nyheter

Prins Andrew ger upp sitt medlemskap i St. Andrews

För mindre än två veckor sedan förlorade prins Andrew sina hederstitlar på golfklubbarna Royal Portrush, Royal Belfast och Royal County Down i Nordirland. Nu har han gett upp sitt hedersmedlemskap i den prestigefyllda Royal & Ancient Golf Club i St. Andrews.

St Andrews golfbana

I skandalens kölvatten, där prins Andrew, 61, kämpar mot grova anklagelser, har tillvaron blivit en helt annan än den han är van vid. Att tvingas bort från anrika St.Andrews kan inte vara en enkel sak att smälta för den golfintresserade kungligheten. Klubben i St. Andrews, Skottland, meddelade flytten på fredagen. Klubben kommer att stå värd för det 150:e The Open i juli. Prins Andrew var medlem i klubben sedan 1992 och var kapten för R&A 2003 och 2004.

Förnekar anklagelserna

Drottning Elizabeths näst yngste son förlorade tidigare militära hederstitlar och samarbeten med välgörenhetsorganisationer eftersom han står inför en civilrättslig stämningsansökan i USA inlämnad av en kvinna som säger att hon tvingades ha sex med honom när hon var 17. Känd som hertigen av York, Prins Andrew förnekar anklagelserna. Han har bett om en juryrättegång i fallet som lämnats in till federal domstol i New York, enligt Associated Press. En domare har redan avvisat ett försök att få målet avskrivet.

Förlorade sina titlar

Prinsen var vän med den bortgångne penningförvaltaren Epstein, som har anklagats för sexuella övergrepp. Förutom Andrew hade Epstein tidigare varit vän med andra förmögna kändisar, inklusive två tidigare presidenter, Donald Trump och Bill Clinton. Avlägsnandet av prins Andrews titlar och positioner togs med ”godkännande och överenskommelse” bort av hans mor, drottning Elizabeth II, meddelade Buckingham Palace i ett uttalande den 13 januari, enligt AP.

Läs också: Donald Trump spelar bort sin ilska>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights